DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Marko: A Honda a télen utoléri a Mercedest és a Ferrarit

A Red Bull főtanácsadója biztos abban, hogy 2020-ban a karosszéria területén sokkal jobban felkészül a csapat a szezonra, a japán gyártó pedig tökéletesen felzárkózik a két riválisra motorerőben.

Már az első évben is részsikerekkel jelentkezett az újonnan alakult Red Bull-Honda formáció, két futamgyőzelem mellett számos dobogós helyet is bezsebelt Max Verstappen. A nyári megindulás után viszont ősszel ismét kissé visszaesett az energiaitalos istálló, a Ferrari egyértelműen jobban fejlesztett.

Részben a Honda motorerőbeli lemaradása, részben aerodinamikai problémák okozzák a bikák hátrányát, de a főtanácsadó magabiztos, látja a leendő fejlesztéseket és biztosan érzi, 2020-ban a Mercedes és a Ferrari szintjén lesznek. Ez azt jelenti, hogy Max Verstappen jó eséllyel a világbajnoki címért is harcban lesz.

Jövőre valóban tényező lehet a Red Bull-Honda a végső győzelem tekintetében is


„Ami a karosszériát illeti, úgy gondolom, jövőre sokkal felkészültebbek leszünk, mint idén. Az a fejlesztési ütem, amit a Honda végez, még inkább megerősít abban a hitünkben, hogy a jövő szezonban egyenletesen hozzuk majd a Mercedes és a Ferrari szintjét” – idézi Dr. Helmut Markót a Motorsport.com szakoldal.

„A Hondában már idén is sokkal komolyabb potenciál rejlett, ám ezeket még kisebb programozási nehézségek miatt nem sikerült tökéletesen kiaknáznunk. Ugyanakkor kiváló munkát végeznek, lépésről lépésre haladunk, nem lesznek ilyen gondjaink 2020-ban.”

„Tudjuk, hogy a korábbi években komoly megbízhatósági gondokkal küzdöttek, kicsit aggódtak is emiatt, de láthatjuk, idén eddig egyáltalán nem akadt motorhibánk a szezonban. Remek munkát végeznek, a megfelelő döntéseket hozzák. Úgy vélem, jövőre már nem csak harmadikok leszünk” – fogalmazott Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: