DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Red Bull: Még mindig meglehet az öt győzelem idén

Az energiaitalos istálló főtanácsadóját kinevették márciusban, amikor öt futamgyőzelmet jósolt 2019-re. Bár most távolabb került ez a célkitűzés, de Helmut Marko most is tartja magát ehhez.

A téli teszteket és a Honda-motor fejlődési ütemét látva a bikák főtanácsadója azt találta mondani, hogy már az idei évben versenyben lehet Max Verstappen a bajnoki címért és legalább öt futamgyőzelmet is vizionált. Amikor a Német Nagydíjon a holland pilótát másodszor is elsőként intették le, már nem is tűnt olyan lehetetlennek az eredetileg csak megmosolygott jóslat.

A nyári szünet óta azonban egyetlen (szerencsés) dobogós helyezést sikerült csak gyűjtenie a gárdának, Szingapúrban sem volt semmi köze a Red Bullnak a győzelemért vívott harchoz, stabil három-négy tized a lemaradás, de most már nem csak a Mercedes, hanem a Ferrari is messze meghaladja az RB15-ös tempóját.

Marko még mindig bízik abban, hogy meglehet az öt győzelem idén


Max Verstappen és édesapja is elég aggodalmas hangot ütött meg a jövő évi esélyekkel kapcsolatban, de Dr. Helmut Marko nem osztja ezt a félelmet. Úgy véli, még semmi sincs veszve, ráadásul tudják, hogy versenyképes autóra van szükség, hogy a későbbiekben is megtartsák holland vezérpilótájukat.

„Egy tokiói sajtótájékoztatón öt győzelmet ígértem az idei évre és sokan úgy gondolták, teljesen megőrültem, vagy valami ilyesmi. Ugyanakkor továbbra is hiszek abban, hogy ezt az ígéretet megvalósíthatjuk” – mondta el véleményét a főtanácsadó a Servus TV adásában.

„A Red Bull nem akarná megtartani Maxet, ha nem tudnánk biztosítani számára egy nyerő csomagot, természetesen ez a célunk. Továbbra is azt akarjuk, hogy a mi segítségünkkel a valaha volt legfiatalabb világbajnokká váljon. Idén még több olyan futam is lesz, ami kedvező az RB15 számára, például Mexikó és Interlagos, valamint bízunk a Honda erejében Suzukában is, ami saját, hazai pályájuk. Ezzel meg is lehetne az öt siker” – tette hozzá Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: