DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton és Rossi versenygépet cserélnek

Korábban csak felmerült a gondolat, most már szervezés alatt az esemény. A közeljövőben Lewis Hamilton bizonyíthat Valentino Rossi Yamaháján, míg az olasz beülhet a Mercedes rakétájába.

A katari tesztelés során merült fel először az ötlet, hogy a közös szponzor segítségével egy olyan napot szerveznének a két kiváló világbajnok számára, ahol egymás versenygépeit vezethetik. Most már a tettek mezejére léptek és egyelőre úgy tűnik, decemberben hozzák össze ezt a tesztnapot.

A két kiváló versenyző ugyanazon a napon, ugyanazon a helyszínen vezet majd, a kilencszeres világbajnok olasz motoros a Mercedes egyik F1-es autójába ülhet be, míg az addigra szinte biztosan hatszoros világbajnokká váló brit pedig a Yamaha MotoGP gépére pattanhat.

Rossinak az elmúlt másfél évtizedből van már némi Formula-1-es tapasztalata, a Ferrarinál tesztelt nem is egyszer és elég versenyképes időkre volt képes. Hamilton rajongója a nagy motoroknak, tavaly Jerezben a Yamaha Superbike motorját vitte el néhány kör erejéig és a szakemberek szerint szintén meglepően remek időket motorozott.

Rossi a Mercedesben, Hamilton a Yamahán mutathatja meg, mit tud


Idén Katarban látogatott el a MotoGP tesztelésére, de nem tervez két kerékre váltani. „Mindig is szerettem a motorokat, de túl öreg vagyok ahhoz, hogy elkezdjek a MotoGP-re gyúrni. Nem vagyok olyan kiváló, mint például a fiatal Marquez” – idézi Lewis Hamiltont a Crash.net szakportál.

Az elmúlt hétvégén, Motegiben a negyvenéves Rossi elismerte, a háttérben zajlik a szervezés. „Már jó ideje beszélünk erről, szuper dolog lenne. Igyekszünk megszervezni egy napot, amikor Lewis kipróbálja az én M1-esemet, én pedig az ő Mercedesét, reméljük, sikerül összehozni. F1-es autót vezetni mindig nagyszerű” – erősítette meg Valentino Rossi.

Bár végleges döntés még nem született, egyelőre az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy Abu Dhabiban, a Yas Marina pályán lenne, mivel december elején az F1-es mezőny egyébként is ott tesztel majd a 2019-es szezon lezárásaként, készülve a jövő évre. A Crash.net szerint egyelőre ez a legvalószínűbb, hogy azon a héten lehetünk majd tanúi a Rossi-Hamilton gépcserének is. Érdekes lesz megnézni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: