DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Button: Ne hasonlítsuk Hamiltont a legendákhoz

Sorra dönti a rekordokat, mégsem hiszi Jenson Button Lewis Hamiltonról, hogy összehasonlítható lenne például Schumacherrel. A mezőnyben azonban nem honfitársát tartja a leggyorsabbnak.

Lewis Hamilton 2008-ban a McLaren-Mercedes színeiben szerezte első világbajnoki címét, rá egy évre pedig a szinte a semmiből előbukkanó (Honda-utód) BrawnGP volánjánál Jenson Button vitte el a pálmát. 2010-től három szezonon át csapattársak voltak a wokingiaknál, Button pedig tartotta a lépést nagyobb tehetségnek tartott társával, sőt, 2011-ben viszonylag fölényesen le is győzte csapaton belül.

A 2017-ben visszavonuló brit úgy gondolja, nem szabad összehasonlítgatásokat tenni Hamilton fantasztikus eredményei ellenére sem, mivel a Mercedes évek óta dominálja a sportágat. „Nagyon jó pilóta, három évig csapattársak voltunk, úgyhogy első kézből állíthatom, fantasztikus képességekkel rendelkezik. De nem lehet valójában összehasonlítani őt a korábbi legendákkal, mert olyan csapatban versenyez évek óta, amely uralja a Formula-1-et” – mondta el véleményét Jenson Button a talkSPORT interjújában.

Button sem merné a korábbi legendákhoz hasonlítani Lewis Hamiltont


„Egészen jó volt idén nézni az F1-et, mert a Ferrarinak és a Red Bullnak is rendre akadtak győzelmi esélyei, de ha összességében nézzük az évet, a Mercedes kimagaslik a mezőnyből. Lewis versenyzőként azt tette, amit kértek tőle, kiváló munkát végzett, de más érában versenyző emberekkel lehetetlen összehasonlítani. Teljesen más volt akkor még ez a sportág.”

„Max Verstappen? Szerintem ő a leggyorsabb versenyző, aki valaha is F1-es autót vezetett, tényleg így gondolom. Elképzelhetetlenül gyors. Az idei évet megelőzően többször is hibázgatott, ez szinte várható is egy ilyen fiatal pilótától, de most már ő is csodálatos munkát végez. Tényleg úgy gondolom, hogy egészen különleges jelenség” – dicsérte Verstappent a 2009-es bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: