DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve: A McLaren már most a Red Bull szintjén lenne Mercedes-motorral

A középmezőnyben a fejlesztési verseny győztese kétségkívül a McLaren, amely a tavalyi mélyrepülés után szárnyalni kezdett. A ’97-es világbajnok szerint Mercedesszel már az élmezőnyben lenne.

A wokingi istálló rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott az elmúlt években, 2015 óta még dobogóra sem tudtak állni Fernando Alonsóék, ráadásul tavaly a második félévben többnyire már a pontszerzés is túl nagy falatnak bizonyult. A gárda átstrukturálása viszont sikeresnek bizonyult, idén egyértelműen felértek negyedik erőnek, pontelőnyüket látva nem valószínű, hogy bárki elveheti tőlük az összetett negyedik pozíciót.

2021-től újabb változás áll be a McLarennél, ugyanis újra összeállnak korábbi sikeres partnerükkel, a Mercedesszel, a felek 1995 és 2014 között már szövetségben álltak. A tavalyi gyengélkedés után olyan hatalmasat ugrott előre a McLaren a Renault-motorral is, hogy Jacques Villeneuve szerint Mercedes-erőforrással máris a Red Bull-lal azonos tempót hozna.

A McLaren már idén is győzelmekért harcolna, ha Mercedes-motor hajtaná?


„Carlos Sainz láthatóan otthonra lelt új csapatánál, csapattársával, Lando Norrisszal is igen jó a viszonyuk. A megfelelő kapcsolatok láthatóan előrevitték a wokingiakat egy nagyon nehéz időszakot követően. Arra számítok, hogy a Mercedes-erőforrások segítségével tovább folytatja előretörését a csapat” – magyarázta az 1997-es világbajnok a Sky Sports Italia adásában.

Sainz megbízhatóságára támaszkodhat a McLaren, világos, hogy őt szerződtették elsőszámú versenyzőnek. Ez csodát tett vele, magabiztosságát pedig kiváló eredményekké képes átültetni. Az MCL34 előnyben van a középmezőnyben vívott csatában. A McLaren karosszériája aerodinamikailag annyira kitűnő, hogy úgy vélem, ha most Mercedes-motorral lenne felszerelve, ugyanazt a szintet hozná, mint a Red Bull” – tette hozzá Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: