DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sainz: Életem formájában vagyok

A formula.hu-nak az elsők között nyilatkozott az 5. helyen célba érő Carlos Sainz a Japán Nagydíjat követően. A McLaren spanyolját rendkívül boldoggá teszi, hogy Charles Leclerc Ferrariját is maga mögött tudta tartani.

Sainz idén már harmadszor ért célba az ötödik helyen, ami saját F1-es karrierjének egyik legjobb eredménye, és a McLaren is régen élvezett ilyen stabilitást. A spanyol a mostani eredményével felugrott az egyéni tabella hatodik pozíciójába, ami egészen különleges tett egy olyan mezőnyben, amelyet három nagycsapat ural – persze idén ebben segítéségére van, hogy a Red Bull szezon közben cserélt pilótát.

sainz



A 25 éves pilóta mérföldkőnek érezte a Japán Nagydíjat önmaga és a McLaren előrelépése szempontjából, hiszen idén először a nagycsapatokkal is tudták tartani a lépést a futam egy pontján.

„Nagyon boldog vagyok. Boldogabb annál, mint az látszik” – nyilatkozta a formula.hu-nak Sainz, amikor arról faggattuk, élete formájában van-e. „Igen, valóban így érzem. Most a futam alatt éppen meg is fordult ez a fejemben, miközben magam mögött tartottam Leclerc-t, és a fülemre mondták a köridőket. Nem tudott megelőzni egy Ferrari, Albonéval pedig megegyező tempóra voltam képes. Ilyesmi idén először történt meg. Arra gondoltam, ez csakis annak a jele lehet, hogy gyors vagyok! Büszke vagyok a csapatra, hogy immár nem csupán az üldözőboly legjobbjai vagyunk, hanem egy kicsit többek is annál.”

Arra a kérdésre, hogy minek köszönhető ez a felemelkedés, a spanyol nem tudott egyetlen területre rámutatni. „Egyszerűen jobban ráéreztem az autóra a szezon második felére, ami az időmérőkön, a jobban hozzám igazodó beállításokon látszik. Ezen felül persze az időmérőkön és a versenyeken is javult a tempónk. Most a kvalifikáción például még az akkumulátor problémájával együtt is a hetedik helyet tudtam elcsípni. Egyszerűen csak minden jobban összeállt az év második felére.”

Ezen a héten mindkét Carlos Sainz versenyautóba ült, hiszen a McLaren-pilóta apja a Marokkó Ralin szerepelt, ahol végül a második helyen zárt a Minivel. Amikor a formula.hu felhozta ezt a témát, ifjabb Sainz lelkesen mesélt apja sikeréről.

„Minden nap beszélünk és megosztjuk egymással a tapasztalatainkat. Most is nagyon jól ment, a második lett, kis híján nyert is. Remélem, hamarosan megszerzi majd a harmadik győzelmét is a Dakar Ralin – mindezt 57 évesen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: