DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ferrari: Gratulálunk riválisainknak és barátainknak

Rendkívül sportszerű nyilatkozatot tett közzé a Scuderia vezére, amiben elismerik a Mercedes idei teljesítményét és teljes szívből gratulálnak az újabb világbajnoki címhez. Közben várják a revansot.

Már a nyári időszakban sem tűnt kétségesnek, hogy 2019-ben is simán besöpri az egyéni és a gyártói világbajnoki címet a Mercedes gyári istállója. A kitűnő első félév után csak az időpontja volt kérdéses, mikor biztosítja be matematikailag is újabb elsőségét Toto Wolff gárdája, ez Japánban meg is történt. A konstruktőrök között máris bajnokot hirdethettek, az egyéni versengésben ugyan még nem, de a győzelem ott is egyértelmű, mivel már csak Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak maradt esélye az összetett elsőségre, a brit pontelőnye ráadásul változatlanul hatalmas.

Mattia Binotto őszintén gratulált a legnagyobb vetélytársnak a zsinórban megszerzett hatodik sikerhez. „Gratulálunk riválisainknak és egyben barátainknak, hogy újabb, teljesen megérdemelt konstruktőri bajnoki címet szereztek. A szezon folyamán egyszerűen ők végezték a jobb munkát és a sikerhez erre van szükség” – fogalmazott a Ferrari csapatfőnöke az istálló sajtóközleményében.

A Ferrari számára a Mercedes ellenfél és nem ellenség


„Ami minket illet, egyértelmű pozitívum, hogy versenyautónk teljesítményével megint elégedettek lehetünk, a délelőtti időmérő edzésen megszereztük az első rajtsort, ami kivételesen jó eredmény itt, Suzukában. A futam miatt kicsit csalódottak vagyunk, hogy a befektetett energia nem térült meg, nagy kár érte.”

„Az elpackázott rajt a teljes további versenyt befolyásolta, de el kell ismernünk, hogy vetélytársaink tempója rettentő erős volt és sokkal jobban szenvedtünk a gumikopás miatt, mint ők (a Mercedesek). Sok hibát követünk el, magunkba kell nézni és kijavítani ezeket a hibákat, így tudunk továbbfejlődni” – tekintett előre Mattia Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: