DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari sorra rontja el győzelmi esélyeit

Mattia Binotto csapatfőnök szerint 2019 az elszúrt lehetőségek szezonja a Scuderiánál. Szocsi után Suzukában is egyértelmű győzelmi esélyt szalasztottak el, de elismeri, a Mercedes ma jobb volt.

Fejben tartani is nehéz már, mennyi futamgyőzelmet dobott, vagy veszített el különböző okokból idén a Sebastian Vettel-Charles Leclerc páros. Bahreinben Leclerc műszaki hibája, Kanadában Vettel vitatható büntetése, Ausztriában Verstappen agresszív előzése, Szocsiban a balszerencsésen időzített virtuális biztonsági autó fosztotta meg a vörös istállót a sikertől, de Bakuban és Hockenheimben is esélyes lehetett volna a Ferrari.

A kiváló időmérő edzés után Japánban joggal reménykedhettek, hogy a szocsi pech után ismét visszatérnek a dobogó tetejére. A két pilóta sorsa azonban már a start utáni másodpercekben megpecsételődött, elrontották a rajtot, Bottas az élre állt Vettel előtt, Leclerc pedig összekoccant Max Verstappennel és megsérült az autója.

Végül egy második és egy hatodik hellyel kellett beérnie a Scuderiának az időmérős első sor ellenére, ez már a sokadik elpackázott esélye idén az olasz istállónak. „Rengeteg esélyt hagytunk kihasználatlanul idén, ma is ugyanez történt. Csapatként sokkal erősebb teljesítményt kell nyújtanunk, valahogy el kell érni azt, amire egyébként képesek vagyunk” – mondta el a leintés után a Ferrari csapatfőnöke.

Vettel és Leclerc is elpuskázta az újabb esélyt Suzukában


„Úgy gondolom, a Mercedes versenytempója jobb volt, mint a miénk. Vettel így is Hamilton előtt volt a verseny elején és a leintéskor is. Ha normálisan rajtoltunk volna, akkor nagyon nehéz lett volna akár stratégiával elénk kerülni, akár megelőzni minket, ezért azt hiszem, nyerhettünk volna ma.”

Leclerc hatodik helye még nem betonbiztos, mivel a versenybíróság a verseny után újra megvizsgálja a Max Verstappennel történt ütközését és ebből csak a monacói jöhet ki rosszul, mivel ő ment neki oldalról a saját ívét tökéletesen tartó holland Red Bulljának, tönkretéve ezzel (mindkettőjük) versenyét.

„Bármi is lesz a versenybírók döntése, elfogadjuk. Az első kanyar nagyon nehéz és nem hiszem, hogy amit Charles tett, szándékos lett volna” – tette hozzá Binotto. A Mercedes most már matematikailag is bebiztosította zsinórban hatodik világbajnoki címét a gyártók között. Igaz, már nyáron akkora pontelőnye volt a német gyártónak, hogy csak az időpontja volt kérdéses, mikor válik behozhatatlanná a különbség.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: