DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Toro Rosso csak nyert Gaslyval, meglehet a hatodik hely

A Red Bull fiókcsapata is rengeteget erősödött tavalyhoz képest, a Honda hazai pályáján Pierre Gasly megint remekelt, négy értékes pontot gyűjtött be és megerősítette a csapat hatodik helyét.

A Japán Nagydíjat ugyan már lassan huszonnégy órája leintették, a végeredmény még közel sem biztos, hogy végleges. Nem sokkal az eredményhirdetés után ugyanis változott a pontszerzők névsora, mivel tévedésből előbb jelent meg a kockás zászlós jelzés a paneleken, ez pedig automatikusan a verseny végét jelenti. Az FIA vizsgálatot rendelt el, miért történt megint baki a rendszerrel.

De még a módosított pontszerzőket sem tekinthetjük hivatalosnak, a Racing Point megóvta a végeredményt, a Renault-nál ugyanis tiltott eszközök használatát feltételezik, ami szabályellenes. Ez jól jönne a Toro Rossónak is, mivel néhány ponttal közelebb kerülnének a francia gyári istállóhoz az összetettben (igaz, a Racing Point is szert tenne néhány extra egységre).

Gasly óriásit harcolt Japánban, megint eredményesen


Pierre Gasly az időmérős kilencedik pozícióját a futamon egy négy pontot érő nyolcadik helyezésre tudta váltani. „Nagyon boldog vagyok azzal, amit ma elértem. Délelőtt is jól teljesítettem, bejutottam a Q3-ba és kilencedikként zártam. A rövid felkészülési idő miatt nem gondoltuk, hogy sikerülhet, mivel nekem az FP1 és az FP3 is kimaradt (előbbi a japán Yamamoto bemutatkozása miatt).”

„A futam nagy részét a hetedik-nyolcadik pozícióban töltöttem, a Renault és a Racing Point folyamatosan nyomás alatt tartott. A verseny derekán adódott némi probléma a felfüggesztéssel, ez még nehezebbé tette a dolgomat, de mindent beleadtam, hogy megtartsam a pozíciómat. Intenzív csatákba bonyolódtam, nagyon szerettem volna pontszerzőként beérni a hazai (japán) közönség előtt. Egészen különleges érzés, hogy Japánban szerezhettem pontokat a csapatnak, elégedettek lehetünk, alig várom a hátralevő versenyeket” – fogalmazott Pierre Gasly.

Franz Tost csapatfőnök kiemelte, milyen professzionális vezetést mutatott be a francia a részben meghibásodott hátsó felfüggesztéssel és képes volt négy pontot szerezni, ennek köszönhetően pedig további két ponttal hízott az előny az egyik közvetlen riválissal, a Racing Pointtal szemben. Mexikóban is igyekeznek újabb egységeket begyűjteni és megerősíteni konstruktőri hatodik helyezésüket, szerencsés esetben közelebb kerülni az ötödik pozícióban tanyázó Renault-hoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: