DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedes fejlesztései remekül működnek

Szingapúrban a Ferrari jelentkezett olyan újításokkal, amivel a mezőny élére ugrott. Úgy fest, Japánban a Mercedes visszavág saját új fejlesztéseivel. Igaz, a Ferrari sem biztos, hogy mindent feltekert.

Bár a csapatfőnök elismerte, hogy nyár óta nemigen fejlesztik a világbajnoki összesítést toronymagasan vezető Mercedes idei versenyautóját, Suzukában mégis kapott egy kis ráncfelvarrást a W10-es. A jelek szerint igen jól sikerültek ezek az új fejlesztések, mivel mindkét pénteki edzésen az első két helyen végeztek az Ezüst Nyilak.

A szombatra várható tájfun miatt biztosan megkeveredik a hétvége időrendje, szerdán még azt valószínűsítették, hogy vasárnapra tolják el az időmérő edzést, legutóbb viszont már az a híresztelés került napvilágra, hogy könnyen lehet, hogy a második szabadedzés eredménye határozza majd meg a vasárnapi rajtsorrendet.

A Mercedes új aerodinamikai variánsa igen hatékonyra sikeredett


Ha így lesz, a Mercedes máris újra kibérelte az első sort, eddig beválnak az új alkatrészek. „Az oldaldoboznál és a terelőszárnyaknál láthatók változások az autón. Paul Ricard környékén jelentkeztek legutóbb fejlesztett karosszériával, azóta folyamatosan az újításokon dolgozhattak. Az alapján, amit eddig láttam, közepes nagyságú fejlesztésnek nevezném és úgy tűnik, remekül be is válik” – mondta el véleményét Ted Kravitz a Sky Sports szakértője.

„Vajon azonnal elégnek tűnik ahhoz, hogy ismét a Ferrari elé kerüljenek? Ebben a pillanatban úgy fest a dolog, de a paddockban azt valószínűsítik a GPS adatok alapján, hogy a Ferrari még egyáltalán nem tekerte fel motorjait” – tette hozzá Kravitz.

Ha ez valóban így van, akkor lehet, hogy taktikai hibát vétett a Ferrari, mivel könnyen elképzelhető, hogy az FP2 végeredménye alapján rajtolnak el vasárnap, márpedig akkor jobban jártak volna, ha harcolnak azért, hogy a tabella élére kerüljenek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: