DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Felfújták az oroszországi esetet Leclerc szerint

„Már minden tiszta” – beszélt Suzukában a Szocsiban történtekről a Ferrari fiatal pilótája. Kiemelte: az már a szezon elejétől magától értetődő, hogy a csapatutasítást be kell tartani.

A szakértők a két Ferrari-pilóta belháborújáról, robbanásveszélyről és arról beszéltek, milyen nehéz dolga lesz a csapatnak, ha innentől fogva kezelni akarja a két pilóta kapcsolatát. Charles Leclerc, aki már korábban kiemelte, változatlanul bízik Sebastian Vettelben, úgy érzi, alaposan túllihegték az Orosz Nagydíj csapatutasításának történetét. Azóta minden tisztázódott házon belül, közölte a suzukai sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is részt vett.



„Az autóban ülve történt néhány félreértés, de azóta folytattunk egy megbeszélést, most pedig már minden tiszta. Nagy ügynek tűnt kívülről nézve, pedig határozottan nem volt az. Most viszont minden rendben van” – mondta Leclerc, elárulva, a Szocsit követő napokban Mattia Binotto csapatfőnök külön megbeszélést folytatott a két versenyzővel, melyek végén semmilyen sérelem nem maradt a pilótákban.

Mi nem volt tiszta a megbeszélést megelőzően? – hangzott az egyik kérdés. „Az már a szezon elejétől tiszta, hogy a csapatutasításokat be kell tartanunk. A helyzet azonban nem volt tiszta mindkét versenyző számára a futam rajtjánál. Ez volt a legfontosabb, amit megbeszéltünk, és intézkedtünk, hogy ilyen helyzet nem fordulhasson elő többet a jövőben” – mondta Leclerc.

A Scuderia számos alkalommal adott ki csapatutasítást két versenyzőjének, már Melbourne-ből kezdve: egy cikkben összegyűjtöttünk ezeket, valamint a két versenyző összecsapásait és az istállón belüli erőviszony alakulását is végigvezettük a szezon eddig lefutott részén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: