DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Azt hittem, idén rengetegszer le fogunk robbanni

Max Verstappen a Hondával kötött szerződés pillanatában biztos volt abban, hogy 2019-ben többször is motorhibával kiesnek majd, a japánok azonban kellemes meglepetést szereztek idén.

Nyíltan ugyan sosem mondta ki, milyen negatívumokra számított Max Verstappen, amikor megtudta, a Red Bull 2019-től a Hondával lép szövetségre. Igaz, a megelőző három évben éppen eleget szenvedett az istálló a Renault-motor megbízhatatlansága miatt, így úgy gondolta, rosszabb úgysem nagyon lehet.

Komoly elismeréssel illeti azonban a japán gyártót amiatt, hogy ilyen szintre sikerült emelniük a megbízhatóságot a korábbi évek látványos szenvedése miatt. Az erőforrás ráadásul nem is gyenge, Verstappen már két futamgyőzelmet is aratott a Red Bull-Hondával és nem sok hiányzott egy harmadik sikerhez sem a Hungaroringen.

A holland idén csak egyetlen egyszer nem látta meg a kockás zászlót, de az sem technikai meghibásodás miatt történt, hanem mert Belgiumban az első kanyarban nekiment Kimi Raikkönen autójának, ettől megsérült a bal első futómű és az Eau Rouge-ban ki is egyenesített egy jobbkanyart.

A korábbi években gyakran állt meg a Red Bull idő előtt


A Renault-motoros versenyautók idén is többször voltak kénytelenek kiállni az erőforrás hibája miatt, erre számított Verstappen is saját csapatánál. „Azt vártam ettől az évtől, hogy számtalanszor le fogunk robbanni különböző technikai hibák miatt. Ez nem azt jelenti, hogy negatívan álltam hozzá az új szövetséghez, de ez az első évünk a Hondával, ilyenkor a dolgok gyakran fordulhatnak rosszra. Szerencsére, a megbízhatóságot illetően kiváló munkát végzett a Honda” – ecsetelte véleményét Max Verstappen saját hivatalos weboldalán.

„Igazából nem mondanám megkönnyebbülésnek, sokkal inkább egy nagyon jó érzésnek, ami bennem van. Bár most kicsit visszaestünk, pozitív maradok. Természetes, hogy egy kicsit többet reméltem ettől az évtől, de jövőre megint új lehetőség kapujában állunk. Mindenki kőkeményen dolgozik, hogy 2020-ban már az elejétől erősek legyünk, meglátjuk.”

„A Honda pedig mindig mindent reálisan ítél meg. Boldogok a kiemelkedő megbízhatóság miatt, de folyamatosan fejlődni akarnak” – mutatott rá Verstappen, aki idén eddig két futamgyőzelmet és négy egyéb dobogós helyezést szerzett a japán gyártó motorjával, a hab a tortán pedig Danyiil Kvjat harmadik helyezése volt Németországban a Toro Rossóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: