DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: A legjobb pálya még csak most jön

Sebastian Vettel óriási várakozással tekint a suzukai hétvége elé. A Ferrari formája mellett sajátja is javulóban és a japán pálya nemcsak a Ferrarinak, de a négyszeres világbajnoknak is igazán fekszik.

Néhány héttel ezelőtt még azt gondolhattuk, Monza után nem is marad több olyan pálya az idei versenynaptárban, ahol a Ferrarik eséllyel vehetik fel a versenyt a győzelemért. Azóta teljesen megfordultak az esélyek, a Scuderia Szingapúrban bevetett aerodinamikai fejlesztési csomagja látványosan bevált, Suzukában is remekül festenek a vörösök esélyei.

Így gondolja Sebastian Vettel is, aki már négyszer is megnyerte a Japán Nagydíjat. Bár Jacques Villeneuve szerint Vettel már elszúrta esélyeit a Ferrarinál, az érintett lelkesedése mit sem csökkent a Szocsiban történtek után sem. Húzós hete lesz a németnek, mivel a hét elején még a Pirelli gumitesztjén is részt vesz.

Vettel már négyszer győzött Suzukában, de egyszer sem a Ferrari volánjánál


„Szeretem Suzukát, ez egy igazán nagyszerű pálya. Egyike a hagyományos, régebbi típusú helyszíneknek. Ha nem tévedek, nem is változtattak rajta azóta, hogy bekerült a versenynaptárba. Igaz, lehet, hogy az előző évezredben még teljesen más volt a vonalvezetés, de amióta én ismerem a pályát és először láttam a tévében, semmit nem változott” – idézi Sebastian Vettelt a Gpfans.com szakportál.

„Ez egy nagyon gyors pálya, rengeteg gyors kanyarral. Azt hiszem, az első szektor az elképzelhető legjobb rész bármilyen pályát figyelembe véve. Óriási a szenvedély, a támogatás a rajongók részéről, szinte megőrülnek. Egy évben egyszer jövünk ide, de valóban több dolog is egészen különlegessé teszi ezt a helyet, mindig is szerettem.”

„Japánt is szeretem, nagyszerű itt lenni és versenyezni. Amennyiben az autó úgy működik, ahogyan mi akarjuk, akkor nem hiszem, hogy sok dolog létezik, ami jobb lenne ennél” – fogalmazott a négyszeres világbajnok, akit 2009-ben, 2010-ben, 2012-ben és 2013-ban is elsőként intettek le Suzukában. A Ferrarival még sosem győzött itt, idén talán megszakadhat ez a negatív sorozat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: