DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen: Nagyon életre kelt a Red Bull-Honda

A kisebb szingapúri csalódás után újra villant Max Verstappen, a pénteki nap leggyorsabbjának bizonyult Szocsiban. A holland szerint kiváló irányba mozdultak el a beállítások terén, nem akar esőt.

Bár már ötödik szezonját tölti a Formula-1-ben az ifjú holland, még mindig rettentően fiatalnak számít. Évek óta az egyik legjobb esőmenőnek számít a mezőnyben, nedves körülmények között szinte mindig parádés teljesítményre képes. A Német Nagydíjat meg is nyerte idén, de egyébként is szinte mindig abban reménykedik, hogy essen az eső.

Éppen ezért kivételes, hogy ezúttal azt szeretné, hogy az Orosz Nagydíj száraz legyen, annyira jól sikerül (egyelőre) beállítani az RB15-öst. A pénteki edzésnap leggyorsabbjának bizonyult, különösen a harmadik szektorban remekelt, így megelőzte Charles Leclerc-t. Lewis Hamilton hátránya közel nyolc tizedmásodperc és még csapattársa, Valtteri Bottas is megelőzi a címvédőt.

Verstappen nagyon elégedett az RB 15-össel Szocsiban


„Egész nap kiválóan mentem az utolsó szektorban. Amikor az ember jól érzi magát az autóban, akkor a gép a harmadik szektorban teljesen életre kel. Ez kifejezetten pozitív, azok után, hogy Szingapúrban csak szenvedtünk a kanyargós részen” – mondta el véleményét Max Verstappen a Sky Sport adásában.

„Úgy gondolom, a beállítások terén kifejezetten jó irányba indultunk el. Hogy csalódott vagyok-e a rajtbüntetések miatt? Egyáltalán nem (Verstappen már tavasszal azt kérte a Hondától, hogy inkább fejlesszen és cseréljen sűrűbb ütemben, rajtbüntetések árán is, csak legyen erős az egység). Nagyon pozitív pénteki napot zártunk, remélhetőleg a holnapi nap is ugyanilyen marad az időjárás” – fogalmazott Verstappen.

Az előrejelzések szerint nem fog teljesülni a holland kívánsága, mivel esőt várnak a hétvége további részére. A két Toro Rosso és a két Red Bull is öt-öt rajthelyes büntetésben részesül, mivel a Honda Szocsiban veti be először élesben a Spec-4 elnevezésű, legújabb fejlesztésű motorját, amivel Suzukában győzelemre törnek. Az Orosz Nagydíjon azonban Verstappen a legjobb esetben is csak a hatodik helyről rajtolhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: