DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Vettel és Leclerc csatározásával a Mercedes jár jól

Körvonalazódik az, amit már az évad előtt lehetett sejteni, Sebastian Vettel és Charles Leclerc nem esznek egymás tenyeréből. Rivalizálásuk legnagyobb nyertese pedig a Mercedes lehet.

2019 elején nyíltan kimondta a Ferrari csapatfőnöke, hogy eleinte Sebastian Vettel élvez majd elsőbbséget a gárdán belül és ezzel a mindössze második szezonját a Formula-1-ben töltő Charles Leclerc is tisztában van. A monacói azonban késő tavasszal sokkal jobb formába lendült, mint a rengeteget hibázó négyszeres világbajnok.

Elég csak azt említeni, hogy az emlékezetes Kanadai Nagydíjat követően Leclerc minden alkalommal (összesen nyolcszor) legyőzte a németet az időmérő edzéseken, ebben négy pole-pozíció is volt. A legutóbbi három helyszínen zsinórban háromszor került az első rajtkockába Leclerc, Szingapúrban azonban a jobban taktikázó Vettel az élre került a bokszmunkákat követően és nem is engedte már ki kezéből a győzelmet.

Hamilton dörzsölheti a tenyerét a Ferrari belharcának láttán


Nico Rosberg szerint tűzijáték várható a két pilóta között és ezzel egyetért a nagy rivális, Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is. „Úgy gondolom, két alfahím küzd ugyanazért a pozícióért csapaton belül, ez a rivalizálás pedig könnyedén elhatalmasodhat. Számunkra pozitívum, hogy pontokat vesznek el egymástól, ez csak nekünk előnyös” – mondta ki nyíltan Wolff.

„Mi is azért vagyunk itt, hogy futamokat nyerjünk és a lehető legjobbat hozzuk ki, Szingapúrban pedig ezt nem sikerült megtennünk. Rögtön a verseny után hosszasan elkezdtük elemezni, mit és hol hibáztunk Szingapúrban, igyekszünk tanulni ebből és minden téren fejlődni. A legutóbbi hét versenyhétvége megmutatta, hogy egy kemény csata kellős közepén vagyunk, mindig a legjobbat kell nyújtanunk, hogy a dobogó tetején ünnepelhessünk” – tette hozzá a csapatfőnök.

Abban mindenesetre valóban profinak mondható az Ezüst Nyilak hozzáállása, hogy hiába áll elméletileg éppen a csapattársával harcban Valtteri Bottas a világbajnoki címért, amikor a Szingapúri Nagydíjon a csapat a rádión rászólt, hogy lassítson le három másodperccel, nehogy Lewis Hamilton elé kerüljön a bokszkiállások után, a finn ezt szemrebbenés nélkül megtette. Igaz, már hozzászokhatott. Amennyiben a Ferrarinál a versenyzők jövőre is egymástól vesznek el értékes pontokat, az ismét nagy segítség lehet Hamiltonnak lehetséges, hetedik bajnoki címéhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: