DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Rosberg: Vettel a világ legjobb kivezető körét mutatta be

A 2016-os világbajnok szerint honfitársa annak köszönheti szingapúri sikerét, hogy a valaha látott legjobb kivezető körrel jelentkezett. Nehéz dolga volt a korábbi kritikák kereszttüzében.

Sokan ráfáztak a látványos gumikímélésre a Szingapúri Nagydíjon, de leginkább Charles Leclerc és Lewis Hamilton. Az élen mérsékelt tempót autóztak, miközben Sebastian Vettel a bokszba hajtott friss, kemény keverékű abroncsokért és ez meg is hozta számára a győzelmet. Csak egyetlen körrel ment be hamarabb, mint csapattársa, ezalatt mégis a harmadik pozícióból a teoretikus elsőre került.

Vettelt a jó stratégián kívül az is dicséri, hogy amikor kellett, kőkemény, agresszív előzéseket is bemutatott a pályán. Nico Rosberg szerint a négyszeres világbajnok bemutatta, hogy amikor összeállnak a dolgok, akkor most is kitűnő teljesítményre képes, pedig az előjelek nagyon nem ezt mutatták.

Vettel 3,4 másodpercet vert Leclerc-re egyetlen körön


„Vettel egy igazán remek hétvégével jelentkezett, pedig nehéz körülmények között kellett helytállnia. Leginkább arra gondolok, hogy mennyire kemény kritikákat kapott az utóbbi időben, még a csapaton belül is láthatóan elvesztett némi támogatást. Nehéz helyzet ez egy pilóta számára, amikor azt érzi, mindenki az ifjú, éles fegyvert támogatja helyette” – mondta el Nico Rosberg szokásos, versenyek utáni elemzésében.

„A nyomás ellenére egészen kiválóan vezetett a teljes hétvége során, az időmérőn is, még ha nem is sikerült az utolsó köre a legjobban, de abszolút hozta Charles tempóját. A versenyen ugyan a stratégia ugyan elsőre nem biztos, hogy kedvező volt számára, de a kemény gumikon egészen biztos, hogy élete legjobb kivezető körét produkálta. A számítógépes szimulációk azt mutatták, hogy egy jó kivezető körrel két másodpercet nyerhet valaki, Vettel pedig hozott 3,4 másodpercet Charles-on!”

„A világ még nem látott ilyen kivezető kört soha. Ha pedig valaki ilyen helyzetben ennyire fantasztikus munkát végez, egyértelműen megérdemli a futamgyőzelmet. Fontos visszatérés ez Sebastian számára, leginkább mentálisan és a csapat részéről is visszatérhet a támogatás. Megérdemelt a gratuláció Sebastiannak” – tette hozzá Rosberg. Hamilton egyébként úgy gondolta, hogy a megfelelő stratégiával simán megnyerhette volna a versenyt, így viszont a dobogóról is leszorult.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: