DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo: Eddig egész jól nézünk ki

A monzai remek eredmény után a Renault-nál egy sokkal nehezebb hétvégére számítanak Szingapúrban, azonban egyelőre úgy tűnik, nincs ok aggodalomra a francia istállónál.

Az Olasz Nagydíjon a két Renault a negyedik-ötödik helyen ért célba, amivel a visszatérő francia csapat eddigi legjobb eredményét produkálta, azonban a szingapúri utcai pálya előzetes várakozásaik szerint már nem lesz olyan kedvező számukra, mint a gyors monzai aszfaltcsík.

Azonban sem Daniel Ricciardo, sem Nico Hülkenberg nem aggódik az autó tempója miatt, noha pont ellentétes dolgokat tapasztaltak a két szabadedzésen. amelyeken mindannyiszor a német pilóta végzett előrébb, előbb a hatodik, majd az éjszakai gyakorlás során a nyolcadik pozícióban.

Egyelőre lehet oka mosolyogni Ricciardónak


„Mindig trükkös Szingapúrban versenyezni, mivel ez egy szűk pálya, és a páratartalom is igen magas. Otthon éreztem magam a rövid etapokon, de a hosszabb távú próbálkozások, már sokkal inkább kihívás elé állítottak a mai napon, s emiatt egy kicsit szenvedtem a második szabadedzésen. Ezt hamarosan meg fogjuk vizsgálni, de ettől eltekintve ez egy teljesen normális péntek volt. Ahogyan arra számítottunk, nagyon szoros lesz a küzdelem, de versenyképes az autónk ahhoz, hogy a pontokért harcoljunk” – összegezte pénteki napját Hülkenberg.

Daniel Ricciardo ezzel szemben pont, hogy a gyorskörein nem érezte magát 100%-osnak, amit az is alátámaszt, hogy az ausztrál csak a 11-12. helyen zárta a két pénteki gyakorlást. „A mai nap okésnak nézett ki. Kell még egy kis tempót találnom a rövid etapokon, de nem igazán aggódom emiatt, tudom, hogy könnyedén megtaláljuk majd azt a kevés tempót.”

„A hosszabb etapok nagyon jók voltak, az autó is jól viselkedett, már csak nekem kellene összeraknom egy jó kört. Ezen dolgozni fogunk ma este. Nico szinte végig benne volt a top 10-ben, így látható, hogy erős az autónk. Tudtuk, hogy ez nehezebb lesz Monzánál, de egyelőre nem nézünk ki rosszul.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: