DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Raikkönen: Mocskosul sok dolgunk van még

Bár zökkenőmentes hétvégében reménykedtek az Alfa Romeónál, mégis eléggé problémás napot zártak, miután az első szabadedzésen elment az áram a csapatnál, így a telemetriaadatok is elszálltak.

Mindkét szabadedzésen bőven a top 10-en kívül zártak az Alfa Romeo pilótái Szingapúrban, ahol végre szerettek volna egy nyugodt, problémamentes hétvégét teljesíteni, hogy mindkét autójukat pontszerző helyre tudják behozni. Azonban Raikkönen szerint undorítóan sok dolguk lesz, ha ezt el akarják érni.

„Nehéz megmondani, hogy most akkor hol is állunk pontosan, hiszen az első edzésen volt egy kis fennakadásunk. Elment az áram az egész garázsban, ezzel együtt pedig a telemetriaadatokat is elveszítettük. Nagyjából egy órát ácsorogtam a garázsban, mire újból kimehettem. Ezalatt rengeteg értékes időt buktunk el. A második edzésen próbáltuk elkapni a fonalat, javulni is tudtunk, de még így is undorítóan sok munkánk lesz holnap.”



Csapattársát, Antonio Giovinazzit is ugyanez a probléma hátráltatta, de ő is folyamatos javulásról számolt be: „Nem ez volt a legkönnyebb napjaink egyike. Az első szabadedzésen rengeteg időt buktunk, de a másodikban már sikerült jó munkát végeznünk. Rendkívül megterheli a szervezetünket ez a pálya. Nagyon kemények a körülmények, ez pedig egy igazi utcai pálya, tele bukkanókkal, így nehéz megtalálni a megfelelő tapadást, de az idő előrehaladtával egyre jobbnak éreztem az autót.”

„Közel vagyunk a középmezőnyben lévő riválisainkhoz, így rendkívül fontos lenne a legjobb tízbe kvalifikálnunk. Nehéz idő előzni, így ha elölről tudnánk rajtolni, jó eséllyel ott is maradunk majd. Meg kell néznünk, hogyan teljesítettek az új alkatrészeink, hogy holnapra a lehető legstabilabb legyen az autónk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: