DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az Alfánál végre egy sima hétvégében reménykednek

Szingapúrban minden csapattagtól a tudása legjavára lesz szüksége az Alfa Romeónak, mivel az a céljuk, hogy egy embert próbáló hétvégén sok pontot szerezzenek, mindkét autójukkal.

Frederic Vasseur csapatfőnök véleménye szerint az alfások megmutatták, hogy bárhová is mennek, ott kompetitívek tudnak lenni, így Szingapúrban is két erős pontszerző helyben bízik az istálló vezetője, ehhez viszont egy zökkenőmentes hétvégére lesz szükségük, ami mostanában nem igazán jött össze számukra.

A nyári szünet óta eltelt két versenyen csak Antonio Giovinazzi szerzett pontot, ő is csak kettőt, miután Belgiumban az utolsó körben dobta el a vasat a nyolcadik helyről, ami karrierje legjobb eredménye lett volna, miközben Kimi Raikkönen autója már a rajtnál megsérült a Verstappennel való ütközés következtében.



Olaszországban Giovinazzinak ugyan kijött a lépés, és a kilencedik helyen futott be, de Raikküönen számára az egész hétvége katasztrofálisan alakult. Szingapúrban viszont itt a lehetőség, hogy mind a finn, mind az Alfa Romeo javítani tudjon, miközben Giovinazzi is megőrzi jó formáját.

„Szingapúr egy olyan helyszín, ami mindenkinek a legjobbját követeli” – kezdte Frederic Vasseur. „A páratartalom, a hőség, az éjszakai versenyzés – ez egy kemény hétvége élesz, de mi készen állunk rá! Megmutattuk, hogy bárhol versenyképesek tudunk lenni, és most sincs rá semmi indok, hogy miért ne lennénk ott a csata kellős közepén, de ehhez tökéletes munkára lesz szükségünk.”

„Rendkívül aprók a különbségek a középmezőnyben, még egy ilyen hosszú pályán is, mint amilyen ez, így minden apró nüansz nagyon fontos lesz számunkra. Kerülnünk kell a hibákat, és mindkét autót pontszerzésre alkalmas állapotba kell felkészítenünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: