DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Régen éreztem magam ilyen jól az autóban

Lewis Hamilton – elmondása szerint – nagyon régen érezte már magát ilyen jól a W10-es volánja mögött, mint a Szingapúri Nagydíj pénteki napján, Bottas azonban a falba rakta az Ezüst Nyilat.

Lewis Hamilton és Max Verstappen külön ligában vezettek a második szabadedzésen, csapattársaik és a két ferraris is jókora hátrányban zárt mögöttük. A brit 184 ezredmásodperccel futott gyorsabb köridőt, mint a Red Bull hollandja, és azt mondta, régen érezte már ilyen jónak autóját.

„Sokkal jobban éreztem ma magam az autóban, mint már egy jó ideje bármikor, remélem ez egész hétvégén így marad” – mondta az ötszörös világbajnok. „Szerintem néhány helyen helyrehozták a pályát, a kátrányos aszfalton pedig nagyszerűen munkára tudtam bírni a gumikat. Ha itt el tudja valaki kapni a ritmust, akkor egy gyönyörű és élvezetes körben lehet része.”

„Persze vannak még területek, ahol javulnunk kell, ami mindig jól jön. Sosem lehet minden tökéletes, szóval néhány dolognak még utána kell néznünk, mint ahogyan nekem is van még hol időt találnom, gondolok itt a fékezési pontra, a kanyarok csúcspontjára, satöbbi…”



Csapattársa, Bottas már nehezebb napot zárt, miután a finn csúnyán összetörte Mercedesét az első edzésen: „Elég különös volt. Egy pillanatra nem koncentráltam 100%-ig, ott pedig ideje korán véget is ért az edzésem. De addig a pontig meglehetősen jól éreztem magam az autóban. Egyszerűen elúszott a hátulja, itt pedig nincs lehetőség hibára, megfizettem az árát. Azt hiszem, ez bárkivel előfordul.”

A második szabadedzésen viszont már nem volt meg a megfelelő tempója a finn pilótának: „Nem igazán értem, mi történt. Minden egyes nekifutás alkalmával hiányzott a tempóm, mindegyik keveréken. Emiatt nem vagyok biztos benne, hogy minden kifogástalanul működött az autón. Úgy éreztem, képtelen vagyok ettől gyorsabban menni.”

„Az egyetlen, amiben biztos vagyok, hogy volt egy kis eltérés a kormányműnél. Nem igazán éreztem az autót. Természetesen mindennek utánanézünk hamarosan, de kétlem, hogy minden tökéletes lett volna… Persze azt is meg kell vizsgálnom, én hol lehetnék gyorsabb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: