DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hivatalos: A Haas is bejelentette jövő évi párosát

A Haas-Ferrari is hivatalosan bejelentette, milyen pilótafelállásban folytatja jövőre a Formula-1-ben. Az előzmények ismeretében sikerült némi meglepetéssel szolgálnia az amerikai istállónak.

2016-ban érkezett a száguldó cirkuszba Gene Haas gárdája, akkor a Romain Grosjean-Esteban Gutierrez duóval vágtak bele a kalandba. Bár az év eleje egészen jól sikerült, később az eredmények elhalványultak. A következő szezon sem sikerült sokkal jobban, immáron (a mexikói helyére érkező) Kevin Magnussennel kiegészülve, tavaly azonban nagy áttörést ért el a Ferrari erőteljes technikai támogatását élvező Haas.

Sokáig a negyedik pozícióért is harcban álltak, végül azonban a Renault csípte meg a három élcsapat mögötti legjobb helyezést, de a fejlődés így is szemmel látható volt. Hasonlót reméltek az idei szezontól is és a teszteken jól is szerepelt az istálló, a gumikezelés azonban csapnivaló, így a pontszerzés is csak ritkán sikerül.

A korábban kifejezetten jó viszonyban levő két csapattárs is egyre többször zörrent össze idén, többször is koccantak, amiből általában mindketten vesztesen jöttek ki (Silverstone után felmerült az is, hogy valamelyiküket azonnali hatállyal kirúgják). Leginkább a rengeteget panaszkodó Grosjean szénája állt rosszul, szinte mindenki biztosra vette, hogy a veterán franciának mennie kell.

Meglepetésre mégsem változtat felállásán a Haas


A szakértők arra számítottak, hogy a Renault-tól távozni kényszerülő Nico Hülkenberg veszi át Grosjean helyét, de olyan hangokat is lehetett hallani, hogy mindkét pilótától megválik a gárda. Ehhez képest csütörtökön, Szingapúrban a Haas bejelentette, hogy 2020-ban is a Grosjean-Magnussen párossal indulnak a Formula-1-ben, nem kis meglepetést okozva ezzel.

„Nagy szükségünk van a tapasztalatra, ez volt a Haas eddigi fejlődésének legfőbb mérföldköve. Romain Grosjeannal és Kevin Magnussennel tovább folytatjuk 2020-ban is, ezzel pedig reméljük, hogy ismét a felemelkedés útjára lépünk” – idézi Günther Steiner csapatfőnököt a gárda sajtóközleménye.

„Az a tudás, amivel a csapat működéséről rendelkeznek, valamint az, hogy pontosan tudjuk róluk, mire képesek a megfelelő autóban a volán mögött, igen értékes számunkra. Mindez erős alapot adhat ahhoz, hogy továbbra is köréjük építhessük a csapatot.”

„2019 eddig igen nehéz év számunkra, a VF-19-es teljesítménye rendkívül ingadozó, de egyre növekvő tapasztalatunk hozzásegít majd minket ahhoz, hogy újra fejlődjünk és 2020-ban megint egységesen indulhassunk meg felfelé” – tette hozzá Steiner.

Ezek után felmerül a kérdés, vajon hol lesz hely Nico Hülkenberg számára jövőre?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: