DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ha távoznia kell Grosjeannak, egy helyre biztosan nem megy

Romain Grosjean elgondolkodhatott mostanság azon, hogy mi lesz akkor, ha esetleg távoznia kell. A Formula-E akár szóba is kerülhet mint opció, az IndyCarba viszont nem menne, ennek pedig egészen prózai oka van: fél az oválpályáktól.

Egyáltalán nem biztos az, hogy Romain Grosjean 2020-ban maradni fog a Formula-1-ben, miután a Haas francia versenyzője finoman szólva is végletes teljesítményt nyújt az utóbbi időben, több kisebb és nagyobb balesettel is megspékelve ezt, nem egyszer saját csapattársával. Jogosan merülhet fel a kérdés: ha nem Haas, akkor hol versenyezhet majd Grosjean, ha pedig az F1-ben sem jut neki hely, akkor mely bajnokságok jöhetnek szóba.

„Egy opció lehet a Formula-E, igen” - gondolkodott el Grosjean a Belga Nagydíj hétvégéjén kapott kérdésre. „Jó kis bajnokság, bár az F1-hez képest nagyon más. Viszont nagyon kemény az egész, több konstruktőrrel, amelyek ráadásul még érkeznek is, ez pedig mindig izgalmas.”

00119018_044



Van viszont egy bajnokság, amit nem vállalna be. „Az IndyCar viszont nem jöhet szóba, túlságosan félek az ováloktól.” Ha pedig oválokra nem megy, a részszezonos megoldásnak sincs semmilyen értelme. „Úgy meg az ember nem lehetne bajnok. Ez az F1-ben is probléma, szóval ha valaki elmegy máshová, ott nyilván bajnok akarna lenni.”

Nem olyan rég az ex F1-es, egy ideje az IndyCar mezőnyét erősítő Max Chilton döntött úgy, hogy nem kér az oválpályákból, köszönhetően annak is, hogy Dan Wheldon 2011-ben, Justin Wilson pedig 2015-ben vesztette életét oválversenyen, James Hinchcliffe és Sébastien Bourdais súlyos sérüléseket szenvedtek, Robert Wickens pedig részlegesen lebénult ilyen pályákon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: