DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Sokkal inkább csapatjátékos lettem

Az ötszörös világbajnok brit úgy véli, az idők során sokkal inkább figyeli a csapatérdekeket, mint korábban. Azt is elhintette, hogy még hosszú ideig a Formula-1 mezőnyében maradna.

Amióta 2014-ben megérkezett a hibridéra a száguldó cirkuszba, Lewis Hamilton és a Mercedes kiváló párosa egyenesen szárnyal. Az összes világbajnoki címet az Ezüst Nyilak valamelyik pilótája nyerte meg (egy kivétellel mindet a brit ász) és szinte garantált, hogy az idei bajnoki elsőség is Hamilton zsebébe vándorol.

Vezetése és hozzáállása azonban rengeteget változott kezdő korához képest. „Mostanra az lett a fő célom, hogy hozzásegítsem a csapatot a lehető legtöbb világbajnoki ponthoz és olyan magas pozícióban végezzek, amennyire csak lehetséges” – nyilatkozta Lewis Hamilton Szingapúrban.

Hamilton sokkal inkább érzi magát csapatjátékosnak


„Amikor az ember kicsit hátrébb található a listán, akkor sokkal több kockázatot vállal akár egyetlen plusz pozíció megszerzése érdekében, amikor viszont az élen halad, egészen másképp, hosszabb távon gondolkodik. Huszonegy évesen az jár a fejünkben egy csatározásnál, hogy mennyi helyet kell hagynom a másiknak, most viszont már az, hogy 2000 ember dolgozik a versenyautómon és okos döntéseket kell hoznom, nem lehetek önző, mert az esetleg a konstruktőri bajnokság elvesztéséhez vezet.”

„Úgy vélem, ahogy idősebb lettem, sokkal inkább csapatjátékossá váltam, megértve azt, hogy nem lehet mindig mindent megnyerni. Kölyökként az az érzés van bennünk, hogy nem, minden egyes versenyt meg kell nyernem! Most már viszont értem, hogy ez inkább egy maraton és nem egy sprint, ez az új filozófiám, korábban nem így gondoltam.”

„Folyamatosan arra törekszem, hogy egyre jobb legyek. Ez elég meggyőző ahhoz, hogy még jó ideig a Formula-1-ben maradjak. Szeretem, amit csinálok. Egy-két évvel ezelőtt sokkal inkább felmerült bennem a kérdés, hogy mennyi ideig folytatom még ezt a sportot, de egyre jobban élvezem. Izgatottá tesznek a 2021-es változások, a motivációmmal semmi gond nincs, az mondjuk sosem volt kérdéses” – fogalmazott Hamilton. Egészen érdekes fűszerezése lenne a jelenlegi F1-nek, ha esetleg 2021-től a Mercedes valóban leigazolná Max Verstappent...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: