DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Gaslynak tényleg jobb a Toro Rosso

Elsőre óriási csalódást okozott Pierre Gaslynak, amikor a Red Bull a Belga Nagydíj előtt visszaminősítette. Azóta viszont új autójával jobban megbarátkozott, mint az RB15-össel valamikor is korábban.

Hiába teljesített időnként kiemelkedően jól Pierre Gasly a Toro Rossóval a 2018-as szezonban, az anyacsapat idei versenygépével nem tudott zöld ágra vergődni. Tizenkét futam alatt egyszer sem tudott dobogóra kerülni és többnyire nyolc-kilenc tizedmásodperces lemaradásban volt Max Verstappenhez képest.

Úgy tűnik, jót tett (az újabb) váltás a fiatal franciának, tavalyi környezetéhez és csapatához ugyanis igen gyorsan hozzászokott, biztató teljesítménnyel rukkolt elő Belgiumban és Olaszországban is. Spában a pontszerzés is sikerült, Monzában viszont Lance Stroll veszélyes visszatérése miatt jelentősen visszaesett, így végül csak tizenegyedikként végzett. A javulás viszont jól látható. Akár hosszabb távra is berendezhedhet a Toro Rossónál Gasly, mivel a csapatfőnök úgy véli, Alexander Albon jó eséllyel jövőre is marad a Red Bullnál.

Gasly gyorsan hozzászokott tavalyi autójához és máris jól teljesít


„Ez lesz az idei harmadik versenyem régi-új csapatommal, de már Monzában sokkal kényelmesebben éreztem magam az autóban. Előrelépést értünk el az autó beállításainál és a mérnökökkel való együttműködésben is. Egyre inkább megtalálom a helyem és egyre jobban érzem magam minden téren. Igyekszünk folytatni a fejlődést ugyanezzel a dinamikával és remélhetőleg a szingapúri hétvégén is remek eredménnyel jelentkezünk” – nyilatkozta Pierre Gasly.

„Újra a maximális leszorítóerőt biztosító konfigurációhoz térünk vissza ezen a lassú, utcai pályán, ami leginkább Monacóhoz hasonlítható. Szingapúrban mindenki a hőségről és az éjszakai versenyről beszél. Ez csak még izgalmasabbá teszi, hogy a körülmények ennyivel nehezebbek.”

„Kicsit változtattunk az edzésprogramomon is, hogy erre a különleges versenyre felkészüljek, jóval melegebb körülmények között edzettem, több réteg póló és pulóver volt rajtam, hogy hozzászoktassam a testemet az izzadáshoz. Nehéz pálya, tele kanyarokkal, szinte levegőt venni sincs idő, de szeretem. Szerintem az egész szezon legnehezebb versenye jön, de egyben a legizgalmasabb is” – tekintett előre Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: