DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

FIA: Nem lesz több időmérős bohóckodás

Az FIA elnöke, Jean Todt elmondta, nem fog többé előfordulni az, amit az Olasz Nagydíj időmérőjén hoztak össze a csapatok, ami miatt a szurkolók lemaradtak a kvalifikáció legizgalmasabb részéről.

Monzában, az Olasz Nagydíj időmérőjén nevetséges jelenetek zajlottak le a pályán a Q3 utolsó perceiben, amikor is mindenki próbált a lehető legjobb pozícióba kerülni, hogy szélárnyékot fogjon, így javítva a köridején.

Ennek a vége aztán az lett, hogy Carlos Sainzon és Charles Leclerc-en kívül senki sem ért már fel időben a második gyorskörére, ezzel pedig a kvalifikáció gyakorlatilag véget is ért, a rajongók pedig ugyan örülhettek a ferraris Leclerc pole-pozíciójának, azonban így lemaradtak a szombati napok legizgalmasabb részéről, a csapatok és pilóták által nyújtott produkció pedig Jean Todt tetszését sem nyerte el.



Az FIA francia elnöke szűkszavúan nyilatkozott az időmérős botrányt követően a La Derniere Heure újságnak: „Annyit mondhatok, hogy ez többé nem fog megtörténni. Megváltoztatjuk a szabályokat. Nem mondhatjuk meg a pilótáknak, hogy mikor hagyják el a bokszutcát, de be fogunk vezetni egy maximális időlimitet, aminél nem mehetnek körbe lassabban!”

„A rajongók azért jönnek, hogy lássanak egy nagy show-t, de amit ők csináltak, az messze volt ettől és még veszélyesnek is tűnt. Változtatni fogunk a szabályokon, amint tudunk” – nyilatkozta az FIA elnöke. Az F1 versenyigazgatója, Michael Masi elmondta, hogy Szingapúrban fognak összeülni emiatt a csapatokkal.

„Lesz egy elég alapos beszélgetésünk a kialakult helyzetről a csapatokkal, de többjük máris előállt néhány ötlettel és szimulációval, amivel megoldhatnánk ezt a problémát. Mindenki javát szolgálja majd a megoldásunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: