DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Jos Verstappen figyelmeztette a Red Bullt

Amellett, hogy egyre jobb a Red Bull autója, az idősebbik Verstappen, Jos figyelmeztette a csapatot: 2020-ban már annak az autónak vb-esélyesnek kell lennie, különben hirtelen máshol kezdenek el nézelődni...

Max Verstappen idén már futamokat is tudott nyerni a Red Bullban, köszönhetően az egyre javuló Honda motornak, valamint többször dobogón is állt, az pedig egyértelműen látszik, hogy az autó egyre jobb a holland alatt, és egyébként maga Verstappen is könnyen lehet, hogy rá tud még pakolni egy lapáttal az egyébként szintén erős tavalyi szezonjára. Ezzel együtt Jos Verstappen, az édesapa elég egyértelműen fogalmazott: fiának még ennél is jobb esélyei kell, hogy legyenek, hogy meghosszabbítsák a jövőre lejáró szerződést a csapattal.

00219001_771



„A legfontosabb most az, hogy jövőre Max olyan autót kapjon, amivel a vb-címért harcolhat” - fogalmazott az idősebbik Verstappen a holland Ziggo Sport tévécsatornának. „Jövőre úgyis ott vagyunk a Red Bullnál, 2021-re viszont még minden teljesen nyitott. Most 2020-ra kell koncentrálnunk, utána meglátjuk, mi lesz.”

Amennyiben Max Verstappen nem a Red Bullnál folytatná, felmerülhet akár a Mercedes is opciónak, ahol az apja van jóban Toto Wolff csapatfőnökkel, valamint a Ferrari is, amellyel kapcsolatban pedig Max fogalmazott elismerően. „Hogy lennék-e valaha is Charles Leclerc csapattársa? Úgy gondolom, jól tudnánk együtt dolgozni. Nem zárom ki, hogy időnként lennének összetűzések, de biztosan nem végeznénk úgy, mint Nico Rosberg és Lewis Hamilton. Természetes, hogy ilyenkor nehezebb a csapat helyzete, mintha az egyik pilóta jóval gyorsabb lenne, de semmi sem lehetetlen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: