DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Egyértelmű cél a győzelem

A Belga Nagydíjon aratott siker után Olaszországban is esélyes a Ferrari. Sebastian Vettel az első helyet tűzte ki célul, de tudja, hogy egyáltalán nem lesz sétagalopp ez a hétvége.

Az idei évben teljesen megfordult a korábban látott trend. Korábban a Scuderia erősségének számítottak a lassú, kanyargós aszfaltcsíkok és inkább a nagy végsebességet igénylő pályákon voltak hátrányban a Mercedeshez képest. Idén éppen ennek inverzét látjuk, Spában és Monzában komoly esélyes a Ferrari, a Mercedes pedig a technikás helyszíneken van előnyben.

A Belga Nagydíjat, ha nehezen is, de sikerült behúznia a vörösöknek, ezzel az idei 13. futamon végre megtört a hosszú nyeretlenségi sorozat. Az első helyet Charles Leclerc kaparintotta meg, miközben Sebastian Vettel a dobogóról is leszorult, az olasz sajtó pedig az elmúlt hetek teljesítményét látva feketén-fehéren kijelentette, hogy Leclerc az új vezér a csapatnál és nem Vettel.

A Ferrari Monzában is a Mercedes előtt lehet


A német valóban formán kívül van, de nem vesztette el motivációját, az istálló hazai közönsége előtt is győzelemre tör. „Az olasz rajongók hazájában, Monzában versenyezni nagyon sokat jelent számomra. Életem első Formula-1-es győzelmét itt arattam 2008-ban, egy Ferrari-motoros autóval (a Toro Rossóval érte el ezt a bravúrt)” – nyilatkozta Vettel.

„Ezen a hétvégén megint a győzelem a legfőbb célunk. Az elmúlt években egyre közelebb és közelebb kerültünk, de egyszer sem tudtunk odaérni. A pálya egészen különleges, nagyon alacsony leszorítóerővel versenyzünk a sok hosszú egyenes miatt, így viszont nincs könnyű dolgunk.”

„Az autó egészen könnyű és lapos szárnyállásnál sokat mozgolódik, így nehéz megtalálni a fékezési pontokat. Aztán ott vannak a szűk sikánok, ahol pontosan kell tudnunk, mennyire használhatjuk a kerékvetőket. Nem könnyű a legjobb beállítást megtalálni az autónak, de ha sikerül, akkor csodálatos érzés ráérezni a ritmusra ezen a pályán. Remélem, ezúttal megtalálom és legyőzöm a csapattársamat és a Mercedeseket is, ezzel megszerezhetném idei első győzelmemet” – tekintett előre a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: