DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Vettel Barrichello szerepét játszotta

Az évad korábbi szakaszában Vettel volt a Ferrari csapatutasításainak kedvezményezettje, Belgiumban viszont úgy érezhette magát, mint régebben Rubens Barrichello – vízhordónak.

A második szabadedzéstől kezdve Charles Leclerc vette kezébe a karmesteri pálcát a Belga Nagydíj hétvégéjén. Már az időmérő edzésen is nagyon odapörkölt és több, mint hét tizedmásodperces fölénnyel utasította maga mögé saját csapattársát és Lewis Hamiltont is.

Előre lehetett tudni, hogy a futamon nem lesz meg ez a fölény, a Mercedes ugyanis a versenytempó tekintetében általában remekelni szokott. Most is így történt, de a Ferrari ezúttal jól taktikázott, amikor Sebastian Vettel stratégiáját feláldozta a győzelem érdekében. Éppen annyira tartotta fel Lewis Hamiltont, hogy a végén még egy másodperc megmaradjon Charles Leclerc előnyéből a leintésig.

Leclerc kétséget sem hagyott afelől, ki a legjobb Belgiumban


Vettel végig tudta, hogy ezúttal nem jelenthet valós konkurenciát csapattársa ellenében, így hátvédszerepet kellett játszania, amit szó nélkül meg is tett. „Szegény Vettel, olyan volt ezen a versenyen, mint Barrichello. Vagyis látványosan elengedte csapattársát és végig őt segítette. Elismerésre méltó, hogy egy négyszeres világbajnok is megteszi ezt, ha szükséges” – elemezte a helyzetet Nico Rosberg saját Youtube-csatornáján.

„Meglátjuk, mennyire állandósul ez a dolog, de Vettel biztosan nem boldog, hogy így alakult. Ahogy azt már korábban is elmondtam, Vettel szenved a Ferrarival jelenleg, különösen az autó rendkívül ideges hátuljával. Márpedig, ha egy pilóta nem tud tökéletesen megbízni az autójában, akkor nem is tudja kihozni belőle a legtöbbet. Leclerc Monza nagy-nagy esélyese is lesz, a Ferrarinak kifejezetten feküdhet a következő pálya” – tette hozzá a 2016-os bajnok.

Vettel képes lesz visszavágni, vagy az idei Ferrarival annyira nem képes összecsiszolódni, hogy ismét csapattársa mögé szorul az erősorrendben?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: