DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Korábbi csapattársát is meglepi Hülkenberg távozása

Nico Hülkenberg keserűen vette tudomásul, hogy jövőre már nem lesz helye a Renault-nál, miután Esteban Ocon érkezik a helyére. Egy szimpatizánsa mindenképp van, méghozzá a korábbi csapattárs Carlos Sainz.

Csütörtökön bejelentették, hogy 2020-tól változás lesz a Renault pilótafelállásában, és Nico Hülkenberg helyére Esteban Ocon érkezik. A pilótakeringő kárvallottja, Nico Hülkenberg nem igazán viselte jól, hogy távoznia kell, és azt sajnálta, hogy az ilyen döntésekben nem csak a teljesítmény játszik szerepet.

Carlos Sainz tavaly vezetett Hülkenberggel egy csapatban, mielőtt a spanyol idénre már a McLarenhez igazolt volna, és ő sem igazán érti, miért nem maradt Hülkenberg a Renault-nál. „Azon nem vagyok meglepődve (hogy Ocon a Renault-hoz igazolt), hiszen erről már régóta szó van. Arra számítani lehetett, hogy ez előbb vagy utóbb megvalósul” - válaszolt Sainz a spanyol AS sportnapilapnak a nyári uborkaszezon végén történt egyik fontos bejelentéssel kapcsolatosan.

00119017_281



„Ami engem meglep, az az, ahogy Nicóval bántak, azok után, mennyi mindent tett a Renault-ért, és micsoda vezéregyénisége volt a csapatnak. Nagyban neki köszönhető, hogy a 2016-os visszatérés után itt tart a Renault ahhoz képest, ahonnan elindultak.”

Nico Hülkenberg első Renault-s szezonjában tizedik, 2016-ban pedig már hetedik lett összetettben, idén viszont mindössze a 14. helyen áll az egyéni pontversenyben, 17 szerzett ponttal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: