DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg: Nem mindig a teljesítmény dönt

Esteban Ocon váltja Nico Hülkenberget 2020-ban a Renault-nál. A 32 éves német percekkel a bejelentést követően posztolt a közösségi médiában: sajnálkozik, hogy nem sikerült elérni a közös célokat, és finoman oda is szúrt a csapatnak.

„Végre egy izgalmas csütörtök vár ránk!” – jósolta meg a hét elején Nico Hülkenberg, az Instagramon megosztva egy francia magazin címlapját, amely már előzetesen Renault-overallba öltöztette Esteban Ocont. A csütörtök délutáni pilótabejelentést követően úgy tűnik, Hülkenberg szándékosan el akarta kiabálni a nagy sztorit – ezt támasztja alá az is, hogy a mai bejelentést követően meg sem várta, amíg az újságírók megrohamozzák, azonnal a közösségi médiához nyúlt, hogy kommentálja, csapata 2020-ban lecseréli Oconra.

 „Sajnálatos, hogy utazásom a Renault-val véget fog érni a szezont követően, főleg, hogy eddig nem sikerült elérni közös céljainkat. Abban bíztunk, hogy ebben a szezonban újabb lépést teszünk meg előre, de sajnálatos módon ez egyelőre nem sikerült” – olvasható a versenyző Twitter-oldalán. A posztot az alábbi képpel illusztrálta – talán azért, hogy ezzel az arckifejezéssel adja át a benne levő érzéseket.



„Jól ismert, hogy a versenyzők kiválasztásánál nem csupán a teljesítmény számít, hanem egy egész rakás tényező. De ez már csak így van. Természetesen mind szerettük volna, ha máshogy alakul, ennek ellenére továbbra is fókuszált maradok, és megpróbálok maximális sikert elérni csapatunkkal a hátralevő versenyeken. 2020-ra való tekintettel biztos vagyok benne, hogy jó megoldást fogunk találni, egyelőre azonban nincs mit bejelenteni” – írta.

Az utolsó mondat arra vonatkozik, hogy a paddock pletykái szerint a kirakós következő darabjaként Hülkenberg a Haasnál köt ki. Az amerikai istálló csapatfőnöke, Günther Steiner néhány órával a Renault bejelentése előtt úgy nyilatkozott, Kevin Magnussen jövő évi csapattársa Ocon, Hülkenberg és a jelenlegi pilóta, Romain Grosjean hármasa közül kerül ki. Ezen a listán csupán ketten szerepelnek már…  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: