DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton is megmérkőzne Marquezzel

A napokban az ötszörös világbajnok MotoGP sztár, Marc Marquez kihívta egy párbajra ötszörös F1-es világbajnok barátját, Lewis Hamiltont. A brit ász szívesen benne lenne a dologban, lássuk!

A közösségi médiának sokszor csak az árnyoldaláról olvashatunk a sportban, most azonban körvonalazódik egy izgalmas és szórakoztató esemény. Még az elmúlt hétvége előtt (némi újságírói segítséggel) vetette fel az ötletet Marc Marquez, hogy Lewis Hamiltonnal szívesen megmérkőzne Formula-1-es autóban és MotoGP gépen is, ezzel kiderülne, ki is a bajnokok bajnoka.

Egy interjú során kérdeztek rá a spanyol motorosnál, hogy vállalna-e egy ilyen jellegű megmérettetést Lewis Hamilton ellen, aki köztudottan sokat motorozik és már versenymotoron is tesztelt a tavalyi évben. Marqueznek tetszett az ötlet és most az ötszörös világbajnok brit is visszaüzent.

Hamilton állna elébe, hogy Marquezzel párbajozzon


„Hajrá, csináljuk meg tesó!” – írta válaszként az Instagramra Lewis Hamilton. Teljesen eltérő a két versenyág, de egyiküknek sem teljesen ismeretlen a másik bajnok vadászterülete. Hamilton egy superbike-motorral tesztelt tavaly nyáron (csapatfőnöke nem túl nagy örömére).

Marc Marquez pedig a Red Bull támogatásának köszönhetően tavaly megkapta a lehetőséget, hogy negyven kört teszteljen egy Toro Rossóval. A jelen levő szakértők szerint Marquez egyáltalán nem reménytelen, egészen versenyképes időkre is képes volt, úgyhogy ha úgy döntene, négy kerékre vált, nem is lenne esélytelen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: