DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Marquez kihívná Hamiltont egy párbajra

Az ötszörös MotoGP világbajnok az ötszörös Formula-1-es világbajnok ellen? Marc Marqueznek ínyére lenne, ha megmérettethetné magát Lewis Hamilton ellen. Érdekelné, ki a bajnokok bajnoka.

A két versenyág egészen más típusú versenyzést igényel, így ha visszatekintünk, a motorsport története során nagyon kevés olyan pilóta akad, aki mind a motorversenyzés, mind a Formula-1 világában kiváló eredményekkel büszkélkedhet. A Sportsmail című lap interjújában megkérdezték Marc Marquezt, vállalná-e, hogy összeméri erejét Lewis Hamiltonnal és végül egy összesített eredmény döntene a két ász között.

„Természetesen! Érdekes lenne szemtől szemben, először egy F1-es autóban, utána pedig egy versenymotoron. Tudok róla, hogy szokott motorozni. Időnként szoktam Hamiltonnal beszélgetni a közösségi médián keresztül és tudom, hogy motorozik, méghozzá nagyon jól” – idézi az ötszörös világbajnok spanyolt a Sportsmail.

Egy Marquez-Hamilton párbaj? Ínyenceknek való csemege lenne


Azért számára sem lenne új a Formula-1 világa. „A Red Bull Ringen teszteltem egy Toro Rosso gépet. Szenzációs élmény volt, negyven kört tettem meg és igazi tesztelést végeztünk. A sebességem megvolt, de a tapasztalat még hiányzik. A pálya vonalvezetését ismertem, de a fékezési pontok és a leszorítóerő olyanok, amiket hosszabb ideig kell kitapasztalni. Egy átlagos pályán szerintem könnyen megszoknám, de nem Monacóban!”

Az sem kizárt, hogy MotoGP-karrierje végeztével négy kerékre váltana. „Jelenleg 100%-ban csak a MotoGP-re koncentrálok. Fantasztikus csapat tagja vagyok, tele motivációval. Azt viszont nem tudhatom, hogy néhány év múlva mi lesz, talán a Formula-1-et is komolyan megfontolom” – reagált Marquez.

Lewis Hamilton figyelmét jelenleg az köti le, hogy megpróbáljon segíteni a súlyosan természetkárosító, amazonasi erdőtüzek pusztításának enyhítésében, de szinte biztosra vehetjük, hogy később, ha komolyan szóba kerül a Marquez elleni lehetséges párbaj, igent fog mondani rá, mivel nagyon szereti a kihívásokat. Ezzel is bizonyíthatná, hogy nem csak a kiváló autó miatt szerzi sorra a világbajnoki címeit, hanem igazi őstehetség. Nemrég Carlos Sainz beszélt éppen arról, hogy jó autó nélkül a Formula-1-es pilóta félkarú óriás és esélytelen nyerni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: