DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Hamilton segítséget ajánlott az Amazonas megmentéséért

Az ötszörös világbajnok korábban is igyekezett tenni a környezetvédelemért, most az Amazonas-vidékén tomboló erdőtüzek kárenyhítése érdekében ajánlotta fel segítségét. Érzi, hogy nagy a baj.

Lewis Hamiltont már többször is láthattuk, ahogy különböző környezetvédelmi szervezeteknek segít, leginkább pénzadományokkal. Tavaly nyáron viszont személyesen is kivette részét a munkákból, amikor nyaralása során egy rettenetes szeméttelepet vett észre egy görögországi szigeten. Barátaival és segítőivel saját maguk tisztították meg a területet.

Brazíliában jelenleg a valaha volt legnagyobb erdőtüzek tombolnak. Az esőerdő milliónyi különböző növény és állatfaj otthona, most azonban óriási területen ég egyszerre a dzsungel, a tűz pedig megfékezhetetlen, több, mint két hete lángol minden, 2018 hasonló időszakához képest 84%-kal nőtt az erdőtüzek száma az országban.

Hamiltont lesújtják a történtek és szeretne segíteni


A hírek szerint szándékos gyújtogatás áll a természeti katasztrófa hátterében, amit bányászati, építőipari és állattenyésztési vállalatok idéztek elő, hogy jócskán megnövelhessék működési területüket, ezzel együtt természetesen pénzügyi bevételeiket is. Hamiltont lesújtja az Amazonas vidékének tönkretétele, ami a bolygó oxigénszükségletének 20%-át állítja elő.

„Borzasztó látni, mennyire szenved a bolygónk. Minden nap, minden egyes percben egy focipályányi erdő pusztul el, óriási szükség lenne, hogy a világ együttesen lépjen fel és segítsen. Ha még nem tettétek meg, kérlek, írjatok erről is, most már életbevágóan fontos, hogy akcióba lépjünk. Az ENSZ-nek is üzenem, ha bármi mód van rá, készen állok arra, hogy bármilyen eszközzel segítsek, amivel csak tudok” – írta Hamilton az Instragramon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: