DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magnussen: Csak a média fújta fel a Hülkenberg-ügyet

A Haas dán pilótája abszolút nincs haragban Nico Hülkenberggel, két évvel ezelőtti éles szóváltásukra talán már nem is emlékeznének, ha nem lett volna ott kamera. Tisztelik egymást a némettel.

Amikor Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg neve szóba kerül, akkor a legtöbben azonnal a két évvel ezelőtti Magyar Nagydíjon történt pengeváltásukra gondolnak és alapvetőnek veszik, hogy a két rutinos pilóta gyűlöli egymást azóta is. A Haas-pilóta szerint erről egyáltalán nincs szó, bár az igaz, hogy barátság sincs köztük.

Emlékezhetünk, a futamon Magnussen egy előzési kísérletnél történt védekezés során csúnyán kivezette a pályáról Nico Hülkenberget, aki a leintés után éppen akkor tette ezt szóvá a riválisnak, amikor az interjút adott. A dán az őrült vezetését firtató szavakra a „kapd be a golyóimat” kommentárral reagált, de nem fajult tovább a dolog. Bár a Haas pilótáját továbbra is sokan szidják meggondolatlan és túlságosan agresszív manőverei miatt (legutóbb éppen Hülkenberg csapattársa, Daniel Ricciardo akadt ki rajta), ő maga nem is tud semmi rosszat mondani német vetélytársáról.

Magnussen szerint már nem is emlékeznének az ominózus szóváltásra Hülkenberggel


„A pályán ellenfelekként viselkedünk és nem vagyunk barátok. De természetesen az eddig elért eredményei miatt nagyon is tisztelem Hülkenberget. Igen tehetséges és teljesen kész pilótának tartom, semmi rosszat nem tudok mondani róla. Ez az egész ügy, amiről azóta is kérdezgetnek minket, megmutatja, mi is a baj a médiával. Természetesen értem, miért tesznek így” – ecsetelte véleményét Kevin Magnussen az Auto Motor und Sport hasábjain.

„Az emberek az ilyen sztorikra kattintanak, de ha nem vették volna fel a kamerák, Nicónak és nekem valószínűleg már eszünkbe se jutna. Teljesen fel volt fújva az egész. Egy szó mint száz, nagyon is elismerem Nicót, személy szerint abszolút semmi problémám nincs vele. Bár emberként nemigen ismerem őt, soha senkitől nem hallottam róla egy rossz szót sem” – fogalmazott sportszerűen Magnussen. Idén egyikük sem villog, az év eleji, komoly várakozások ellenére mind a Haas, mind a Renault rettentően alulteljesít az évad döntő részében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: