DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezt csodálja Leclerc Lewis Hamiltonban

A Formula-1 jelenlegi legeredményesebb pilótája Lewis Hamilton, akire néha még a rivális is felnéz. Van egy olyan képessége, amit Charles Leclerc is igyekszik minél hamarabb elsajátítani.

Ne feledjük, hogy a brit ász 2014 óta a fantasztikusan gyors és megbízható Mercedes rakétájával mutathatja meg tudását a száguldó cirkuszban, csak időnként fordult elő, hogy a csapattársán kívül más istállók is felértek a német gyártó szintjére és valódi csatára kényszerült. Csak egészen ritkán hibázik, a fejét pedig szinte sosem veszti el.

Egész pályafutására jellemző a megbízható versenyzés, igazából csak két egyértelmű kivételt tehetünk, a 2007-es szezon hajrájában, a nagy pontelőny tudatában is megingott és végül veszített. 2011-ben pedig rengeteg hibát követett el, szabálytalanságokból is akadt bőven, abban a szezonban csúnyán (negyvenhárom ponttal) kikapott csapattársától, Jenson Buttontól is a pontversenyben, csak ötödik lett.

Leclerc elismeri Hamilton mentális erejét és remek stabilitását


A hibridéra kezdete óta azonban Hamilton átvette a hatalmat, egy kivétellel mindegyik világbajnoki elsőséget behúzta, ambíciói semmit nem csökkentek és olyan tulajdonsággal bír, amit Charles Leclerc, a rivális Ferrari pilótája is csak csodálni tud.

„Az állandóság, a megbízhatóság. Olyan képessége van, hogy mindig tudja, meddig mehet el, hol is van a maximum a pályán. Ez a mentális erejét mutatja. Bárki képes egyetlen pokoli gyors kört megtenni, a különbség akkor jön ki, amikor akkor tudja ezt többször is valaki megtenni, amikor az igazán számít. Rengeteget készülök arra, hogy ez nekem is így sikerüljön” – dicsérte a vetélytársat Leclerc a Corriere della Sera hasábjain. Jos Verstappen éppen a napokban beszélt arról, hogy most, hogy csapaton kívülről nehezedik nyomás Hamiltonra Max Verstappentől és a Red Bulltól, ebből a tökéletes nyugalomból látszik időnként kibillenni a brit.

Első évében rögtön remekül felvette a ritmust a Ferrarinál, de még van mit csiszolni, ezekre próbál ráfeküdni a fiatal monacói. „Nem volt könnyű kihívás egy ekkora csapathoz csatlakozni mindössze a második F1-es idényemben. Eleinte meg kellett szoknom néhány dolgot, de gyorsan tanultam. Most leginkább a gyengeségeimre kell összpontosítanom, hogy minél inkább fejlődjek. A lehető legjobban ügyelnem kell az apró részletekre is” – tette hozzá Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: