Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 8. szerda
F1

Villeneuve: Ocon még semmit nem bizonyított, Bottas maradjon

Az 1997-es világbajnok úgy érzi, a Mercedesnek nem szabadna változtatnia jelenlegi nyerő párosán. A fiatal franciát kockázatosnak gondolja, Bottas viszont idén sokkal jobb, mint tavaly.

2018-ban világbajnok csapattársához képest feltűnően gyengén teljesített Valtteri Bottas (bár nemegyszer a balszerencse, vagy egy csapatutasítás vette el tőle a megérdemelt futamgyőzelmet), egyetlen versenyt sem tudott megnyerni, miközben Lewis Hamilton tizenegy sikerrel zárta az évet, természetesen első helyezettként.

Az idei év első harmadában kifejezetten erős produkcióval rukkolt elő a finn, egy-két kivétellel szinte mindenhol tartotta, többször meg is haladta Lewis Hamilton tempóját, futamgyőzelmeket és pole-pozíciókat szerzett. Ugyanakkor az utolsó két nagydíja csapnivalóan sikeredett, mindössze négy pontot sikerült összekaparnia, pedig a Hungaroringen is jobban szerepelt az időmérőn, mint a brit ász.

Még egy évig tesztpilótaként nem maradna Ocon a Mercedesnél


Balszerencséjére éppen mostanában határoz a Mercedes arról, hogy megtartják-e, vagy át kell adnia a helyét Esteban Oconnak. Bár a szakértők többsége már Ocon előléptetését vizionálja, Jacques Villeneuve nem tartozik közéjük, a kanadai világbajnok szerint hiba lenne lecserélni Bottast a franciára, aki még semmi különöset nem tett le az asztalra.

„Miért cserélnék le? Természetesen Bottasszal kellene folytatnia a Mercedesnek. Gondoljuk bele, hányszor végeztek idén az első és második pozícióban. Bottas rendszeresen gyorsabb Hamiltonnál és rengeteg pontot szerez. Ha minden versenyen fél másodperccel lassabb lenne Lewisnál, mint ahogy tavaly történt, akkor oké, cseréljék le. De egyáltalán nem ez a helyzet” – mutatott rá Villeneuve a Formule 1 weboldalán.

Bár korábban a Force Indiánál Esteban Ocon azonnal felvette rutinos csapattársa, Sergio Perez tempóját, az 1997-es bajnok nem érzi, hogy eddigi produkciója miatt megérdemelné a Mercedes ülését. „Egyelőre semmit nem bizonyított. Nem tudom, mennyire jó is ő, ilyen kockázatot biztosan nem vállalnék” – utalt Ocon esetleges szerződtetésére Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?