DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Nem sok, nálam kiteljesedettebb pilóta van

A Red Bull holland vezérpilótája szerint jó, hogy ennyire korán kezdhetett versenyezni a Formula-1-ben, mert huszonegy évesen sok, harmincat közelítő pilótánál máris érettebb és teljesebb.

A 2019-es szezonban a legtöbb Formula-1-es szakértő rácsodálkozik Max Verstappen érett, letisztult, de mégis pokoli gyors vezetésére, különösen annak fényében, hogy a korábbi években mennyire sok meggondolatlan hibát vétett és dobott el magától értékes pontokat. Nagyon sokan még Lewis Hamiltonnál is jobbnak tartják őt, az mindenesetre valószínűleg nem jött rosszul neki, hogy idén, csapaton belül Pierre Gasly személyében nem igazán akadt ellenfelére.

A holland a látványos változás ellenére úgy érzi, semmit nem csinál másképp, mint a korábbi években, bár azt elismeri, hogy vezetése sokkal kiteljesedettebbé vált a folyamatos rutinszerzésnek köszönhetően.

Verstappen idén eddig hibátlanul és nagyon gyorsan versenyez


„Ugyanazt teszem, mint amit az elmúlt esztendőkben tettem. Ha hirtelen teljesen másképp kezdeném kezelni a dolgokat, akkor az azt jelentené, hogy amit előtte tettem, rossz volt. Ez viszont nem igaz” – ecsetelte véleményét Max Verstappen a Formule1 szakportálnak.

„Közeledek a századik nagydíjamhoz, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem már, mégsem vagyok öreg. Nagyon fiatalon kezdtem, úgyhogy ez nem meglepő, a legtöbb (más) F1-es versenyző 21-22 évesen kezdi pályafutását. Ha megnézzük a jelenlegi mezőnyt, még a 29-30 évesek között is kevés, nálam kiteljesedettebb pilótát találunk” – fogalmazott Verstappen.

Abban szinte mindenki egyetért, hogy jelenleg Lewis Hamiltonnak Max Verstappen a legnagyobb ellenfele, ami a vezetési tudást illeti, ha a Red Bull-Honda valóban még tovább fejlődik a következő időszakban, akkor egészen remek csatákat láthatunk még a két ásztól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: