DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton még sokáig nem vonulna vissza

Harmincnégy éves már Lewis Hamilton, de minden téren fantasztikusan érzi magát. Nem mostanában akar visszavonulni, érzi, hogy még sokkal többet is nyerhet és jobban vezet, mint valaha.

Hiába jár már valaki pályafutása 13. esztendejében a Formula-1-ben, a harmincnégy éves kor egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy pilóta öreg és vissza kellene vonulnia. Elég arra gondolnunk, hogy harminc felett (a modern F1-ben) Alain Prost, Ayrton Senna, Michael Schumacher, vagy éppen Damon Hill is kiválóan autózott, világbajnoki címeket is sikerült szerezniük.

Lewis Hamiltont a napokban az a kritika érte, hogy az időmérő edzéseinél már érezhető rajta, hogy öregszik, több hibát vét, mint korábban. A számok azonban nemigen hazudnak, a brit ász óriási valószínűséggel az idei világbajnoki elsőséget is simán besöpri és egyáltalán nem utal arra semmi jel, hogy ezt még ne tehetné meg többször is a következő években.

Hamilton úgy véli, semmit nem vesztett korábbi sebességéből


Amikor igazán oda kellett lépnie a Max Verstappen elleni csatában, akkor mesés köridőket autózva, plusz kerékcseréje ellenére is relatíve könnyedén és gyorsan utolérte a hollandot. Verstappen számára éppen ez volt az egyik legkomolyabb bizonyíték, hogy valójában milyen erős is a Mercedes, amikor igazán nyomják a gázpedált és nem kell spórolni.

A szombati napot követően több szakértő már őrségváltásról beszélt, másnap azonban az ötszörös világbajnok csattanós választ adott erre. A szezon második felében még többet vár magától és a csapattól is. „Azt akarom, hogy a második félév még erősebb legyen, mint az első volt. 34 éves vagyok, de úgy érzem, jobban vezetek, mint valaha. Remélhetőleg vasárnap mindenki láthatta, hogy semmit nem vesztettem a sebességemből” – nyilatkozta Lewis Hamilton a The Guardian című lapnak.

„Egy napon majd abba kell hagynom, de jelenleg fizikálisan és mentálisan is egészen fantasztikusan érzem magam. Terveim között egyáltalán nem szerepel, hogy a közeljövőben visszavonulnék. Még rengeteg mindent elérhetek, még nagyon sok győzelmet szerezhetek meg” – figyelmeztetett a brit ász. Ez nem túl jó hír a vetélytársaknak, mert jelenleg a bivalyerős Mercedes a bombaformában levő Lewis Hamiltonnal verhetetlen párost alkot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: