DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto: Vettel a Ferrarival marad jövőre is

Fel sem merül a vörös istállónál, hogy Sebastian Vettelt esetleg menesztenék, a csapatfőnök világosan megmondta, kikkel folytatják jövőre. Ezzel egyben be is csukta a kaput Fernando Alonso előtt.

A nyári hónapok elég gyakran szólnak a sajtó találgatásairól, illetve az általuk közölt félinformációkról, hogy ki hova szerződik, kit rúgnának ki a különböző istállók, illetve ki érkezne a helyükre. Fernando Alonso neve többször is felmerült az elmúlt hónapokban, mint lehetséges jelölt, de úgy tűnik, egyetlen ütőképes csapatnál sincs hely a spanyolnak, a Ferrarinál biztos nem.

Sebastian Vettel jövőjéről sokan sokféle teóriát állítottak fel, miután látványosan végigszenvedte az első félévet a nehezen vezethető és a Mercedeshez képest egyértelműen hátrányban levő Ferrarival, amely a biztató téli tesztek ellenére továbbra sem nyert egyetlen versenyt sem 2019-ben. A fő rivális ugyan még számításba veszi a Ferrarit is, de sokkal inkább tart a hihetetlen fejlődést bemutató Red Bulltól és Max Verstappentől. Németországban végre újra kiválóan teljesített a négyszeres világbajnok, aki a jelek szerint nem távozik sehova, marad a Scuderiánál.

„Élő szerződéssel rendelkezünk mindkét pilótánkkal a jövő esztendőre. Vettel 2020-ban is velünk lesz, efelől kétségem sincsen. Nemrég egy igazán parádés versenyt produkált Németországban, ez pedig morális szempontból biztos, hogy sokat segít neki” – nyilatkozta Mattia Binotto.

Binotto szerint nem kétséges Vettel jövője, jövőre is vörösben láthatjuk


„Állandósítania kellene ezt a jó formáját, különösen az időmérőkön, valamint az olyan hibákat, mint amit Silverstone-ban láthattunk, el kell kerülnie. A versenytempója azonban most is igen gyors, ez az ő igazi erőssége” – tette hozzá a svájci szakember.

Vettel nagyjából megerősítette csapatfőnöke álláspontját. „Számomra az az elsődleges, hogy a Ferrarinál vezessek és nem élem meg negatívan a nyomást sem. Nem szeretnék több hibát elkövetni, újra keményen szeretném nyomni neki, a világbajnoki címért akarok harcolni és mindezt a Ferrarival akarom megtenni. A szabályok nem változnak a jövő évre, így semmi értelme bedobni a törölközőt. Továbbra is támadni akarunk és annyit tanulni, amennyit csak lehetséges.”

A csapatfőnök kijelölte a közeljövő feladatait is. „Az elvárások alatt teljesítünk, de világos célunk, hogy minden egyes gyenge pontunkat pontosan feltérképezzük, hogy a következő autónk fejlesztésénél ez segítségünkre legyen” – mutatott rá Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: