DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leclerc: Egy héten belül a második hibám, ez elfogadhatatlan

Charles Leclerc számára kis híján már a Q1-ben véget ért az időmérő edzés, miután falnak vágta a Ferrarit, de aztán a csapat gyors munkájának köszönhetően a végén még Vettelt is legyőzte.

A Ferrari monacói pilótája a negyedik helyen zárta a 34. Magyar Nagydíj kvalifikációját, megelőzve csapattársát, Sebastian Vettelt, azonban jócskán elmaradva a két Mercedestől, valamint Max Verstappentől.

Míg a két Mercedes-pilóta két tizeden belül tudott maradni az élete első pole-pozícióját szerző Max Verstappenhez képest, addig a Ferrarik majd’ félmásodperces hátrányt szedtek össze egy kör alatt a Hungaroringen, Leclerc azonban leginkább mégsem ezzel, hanem a csapat dicsérésével és saját maga ostorozásával volt elfoglalva.



„Nagyon szerencsés vagyok, hogy egyáltalán részt tudtam venni a Q2-ben. Köszönöm a csapat kemény munkáját, elképesztően gyorsak voltak. Ez egy teljesen felesleges hiba volt részemről, két versenyhétvége alatt pedig már a második. Az előzőre még azt ondom, hogy teljesen elfogadható, de ez…”

„Ha ott maradk a falban, akkor most sokkal nehezebb helyzetben lennék, muszáj lesz tanulnom ezekből a hibákból. Ez a második, amit időmérőn követek el, dolgoznom kell, hogy ilyenek ne történjenek meg. A Q3 viszonylag jól alakult az én szemszögemből nézve. Igaz, hogy fél másodperc a hátrányunk, nem itt szeretnénk tartani, de a körömnek örülök.”

Leclerc-től megkérdezték a kvalifikációt követően, hogy tudja-e, mi okozhatja ezeket a baklövéseket, esetleg arról van-e szó, hogy túl görcsösen nyomja: „Ez most más volt, mint Bakuban, ott tényleg nagyon nyomtam neki, itt viszont csak szerettem volna minél nagyobb tempóval megkezdeni a gyorsköröm. Tudtam, hogy ez lesz a vége, hogy el fogom veszíteni a leszorítóerőt, abszolút az én hibám volt az egész” – ismerte el Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: