DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Horner: Jók a fiatalok, csak legyen autójuk is

Christian Horner szerint az egész F1 izgatott lehet az új generációban lévő potenciál miatt, csak reméli, hogy mindegyikük kap egy megfelelő technikát is maga alá.

Örömmel nézi az új Formula-1-es generációt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke: szerinte Max Verstappen, Charles Leclerc, Lando Norris és George Russell jelentheti nemcsak a sportág jövőjét, de már a közeljövőjét is, csak abban bízik, hogy mindegyikük alatt ehhez alkalmas autó lesz majd, hogy csatázhassanak egymással.

"Ez nagyon jó a Formula-1-nek. Az időt sosem lehet megállítani és világos, hogy nagy tehetségeket látni a sportunkban, akik mostanában érkeztek meg. Max már bizonyított is, Leclerc is kiváló munkát végez, Lando Norris is nagyszerűen teljesít idén a McLarennel és biztos, hogy George Russell is ott van ebben a sorban, csak a Williams miatt ezt nem tudja igazán megmutatni" - mondta erről Horner a BBC-nek.

chris



"Az egész F1 izgatott lehet az ezen srácokban meglévő potenciál miatt, ugyanakkor azt is nagyszerű látni, hogy a fiatalok csatázni tudnak a megbecsült nagyokkal szemben, mint Lewis Hamilton, vagy Sebastian Vettel. Csak remélhetjük, hogy mindegyiküknek megfelelő autójuk lesz ahhoz, hogy keményen csatázzanak egymással" - tette hozzá.

Feltűnhet, hogy a Toro Rosso újoncát, Alexander Albont nem említette Horner, pedig ő ugye házon belül van a Red Bullnál. "Ő még nyers és időre van szüksége, de természetesen ő is nagyszerűen teszi a dolgát az újonc szezonja során."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: