DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sajtó: 35 milliót bukhat a Haas főszponzora

Az utóbbi hetekben kevés pozitív dolog történt a Haas-Ferrarival, a pocsék teljesítményt tetézte a Rich Energy körül kialakult botrány is. Ha az italcég mégis lelép, az nagyon sokba fájhat neki.

A hét közepén olvashattuk, hogy a főszponzor Rich Energy azonnali hatállyal szakít az elvártnál gyengébben muzsikáló Haas istállóval. Utána egyre szövevényesebbé vált az ügy, ugyanis az egészet (a közösségi médiában) elindító ügyvezető igazgatót kirúgták és a vállalat befektetői megerősítették a szerződést.

Azóta azonban ismét az a híresztelés járja, hogy a befektetők rendkívül elégedetlenek a Brit Nagydíjon is óriásit égő amerikai gárda teljesítményével. Az eddigi információk alapján azonban a két fél között kötött szerződés teljesen egyértelmű, egyoldalúan felrúgni csak súlyos kártérítés megfizetése ellenében lehet.

A Haast még jogszerűen 35 millió font illeti meg


Egy meg nem nevezett, de a céghez közel álló forrás konkrétumokat is elárult. „Az első időpont, amikor a Rich Energy kiszállhat a szerződésből következmények nélkül, 2022. december elseje.” A Rich Energy idén még hatmillió fontot köteles átutalni a Haasnak, de a következő két esztendőre is tizennégy, illetve tizenöt milliót kell, hogy fizessen, ami így összesen 35 millió fontot tesz ki.

A Rich Energy már nem először keveredik botrányba, a Whyte Bikes céggel szemben (a szponzori logó okán) elveszített per következtében 30.000 font kártérítést köteles fizetni. Ez a mostani ügy megint nem túl jó színben tünteti fel a vállalatot, de egyesek szerint már szándékosság is lehet a dologban, mivel így sokkal többet szerepelnek a sajtóban és még a negatív reklám is reklám.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: