DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Brundle: Mintha már nem lennének a régiek Vettel reakciói...

A Sky Sports szakkommentátora, az exversenyző Martin Brundle szerint nem lehet csak a pechre fogni, hogy Sebastian Vettellel szinte minden egyes versenyen történik valami. Szerinte a német közeledik karrierje végéhez.

Sebastian Vettel egy ideje olyan, mintha egy folyamatosan lefelé pörgő spirálba keveredett volna, amiből nem tud kimászni, köszönhetően annak, hogy egyre több hibát követ el - most hétvégén például belerohant az előtte autózó Max Verstappenbe, amiért egyébként az első adandó alkalommal elnézést is kért. Az ex F1-es versenyző, Martin Brundle szerint, aki jelenleg a Sky Sports szakkommentátoraként tevékenykedik, amellett, hogy ebben nyilván benne van némi rossz karma is, nem lehet kizárólag a pechre fogni. Van egy ennél nagyobb baj is, ezzel kapcsolatban pedig nem köntörfalazott.

„Vajon tényleg csak egy szerencsétlen sorozatban van éppen benne, vagy már nem ítél meg, illetve reagál le ugyanúgy dolgokat ekkora sebességnél, mint korábban?” - gondolkozott el Brundle a Sky Sports hasbájain. „Én nagyon kedvelem őt és tisztelem azért, amit a pályán elért, de ahogy láthattuk már nagyon sok esetben, a versenyzőknek karrierjük végéhez közeledve már nem olyan az ítélőképességük a kerék-kerék elleni csatákban.”

00119014_532



Brundle ezzel együtt egyébként megérti azt, amin Vettel átmegy. „Tudom, mennyire könnyen előfordul egy-egy olyan incidens, mint ami Seb és Max között” - szögezi le. „Egy F1-es autó ötször erőteljesebben lassul, mint a legjobb utcai gépek. És ha emiatt a lassulás miatt valaki egy picit is erőteljesebben lép a fékpedálra, az első szárny hirtelen elveszti tapadását, innentől pedig az a két méter széles darab nagyon könnyen eltűnik a rivális autójának hátuljában.”

Brundle számára érdekes, hogy Hamilton hiába idősebb, rajta nem látszik, hogy többet hibázna, ahogy öregszik. „Lewis hiába két és fél évvel idősebb, nem követ el ilyen hibákat. Sebnek megvan a sebessége, a kérdés az, hogy újra át tudja-e venni az irányítást az események felett, hiszen ott van Charles is, aki pedig egyre gyorsabb és magabiztosabb.”

Sebastian Vettel hátránya a Brit Nagydíj után immár kerek száz pont a vb-éllovas, címvédő Lewis Hamiltonnal szemben, ráadásul a tabellán ott liheg a nyakában, tőle mindössze három pontra a csapattárs Charles Leclerc is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: