DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Brawn: A gumikezelés a Ferrari legnagyobb baja

Az F1 vezető triumvirátusának egyike, Ross Brawn elmondta, mi szerinte korábbi csapatánál a legnagyobb baj. Úgy véli, a gumikezelési problémákat tökéletesen megmutatta az olaszoknál a hétvégi futam.

Ross Brawn, az F1 sportszakmai kérdésekért felelős vezetője gyakran elmondja véleményét az éppen aktuális versenyről is, nem volt ez másképp a hétvégi Brit Nagydíjjal kapcsolatban sem - szerinte az olaszok legfőbb baja, a gumikezelés megint előjött, nem is annyira a szombati időmérőn, hanem vasárnap, a futamon.

„Amikor a teljesítményre kerül a sor, és gyors kört kell futni, az a hétvégén is látszott, hogy Charles Leclerc-nél csak azon múlt az első sor, hogy Silverstone utolsó szektora nem fekszik a Ferrarinak, főleg hidegben. A futamon viszont a csapat csak a harmadik legjobb volt, a Mercedes nagyon messze volt tőlük, és még a Red Bull is erősebbnek tűnt. Nagyon úgy néz ki, hogy a gumikezelés az idei autójuk Achilles-sarka. Ez már pénteken látszott, amit bár aztán sikerült némileg ellensúlyozni, de annyira nem, hogy vasárnap a győzelemért harcolhassanak.”

00119014_683



Brawn szerint sürgős megoldás kell. „A csapat otthonában, Maranellóban meg kell érteniük, hogy ez miért történik, és erre gyorsan megoldást kell találniuk, ha életben akarják tartani a még meglévő esélyüket a szezon hátralévő részére.”

Kitért a két versenyző teljesítményére is. „Nagyon más hétvégéjük volt. Leclerc ötödik dobogóját szerezte, ebből négyet most már sorozatban. Elégedett lehet, hiszen megint megmutatkozott a tehetsége a versenyen, ráadásul a bátorsága is a riválisok elleni párharcokban. Sebastian viszont úgy néz ki, Kanada óta csak egyre jobban és jobban küszködik, Silverstone-ban pedig ezek a problémák csak tovább erősödtek. Látszott, hogy egész hétvégén nem érzi magát jól az autóban, már abból is, amilyen különbségek kialakultak közte és Leclerc között az időmérőn.”

Brawn Vettellel kapcsolatban fontosnak tartotta megemlíteni azt is, hogy talán soha nem volt nagyobb szüksége támogatásra, mint amit most kell, hogy kapjon a Ferraritól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: