DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn: Szokatlan nyomás nehezedik Vettelre

A Ferrari egykori technikai vezetője szerint az egyre mélyebb gödörbe csúszó Sebastian Vettelnek most minden korábbinál nagyobb szüksége van a támogatásra, amit minden bizonnyal meg is kap csapatától.

Kevesen lennénk most Sebastian Vettel helyében. A Ferrari Formula-1-es pilótáját idén már nem először vette össztűz alá a média és a rajongók hada, mivel a német Lewis Hamilton üldözése közben csak idén több ízben követett el fájdalmas bakit, egyre kínosabb helyzetbe hozva saját magát és csapatát. A történet legújabb mélypontja a hétvégi Brit Nagydíjon íródott, amikor a négyszeres világbajnok egy rövid csata hevében összeütközött azzal a Max verstappennel, akivel korábban a Ferrari másik pilótája, az ifjú Charles Leclerc hosszú körökön keresztül ádáz, ám sérülésmentes küzdelmet vívott. A német pilóta egyre súlyosabbá váló helyzetét a Ferrari korábbi technikai igazgatója, Ross Brawn fejtegette.

 vettel-portre-20191_1



"Vettel egy mosolyt sem tud kipréselni magából. Kanada óta mintha egyre jobban szenvedne, és Silverstone-ban még tovább mélyültek a problémái" - magyarázta az F1 hivatalos oldalán a szakember. "Leclerc-rel ellentétben egyszer sem érezte magát jól az autóban, erről az időmérőn látott különbségek is árulkodnak, aztán a biztonsági autós periódust sem tudta kellőképpen kihasználni. Feljött harmadiknak, de aztán következett az ütközés Verstappennel. Nehéz helyzetben van, mivel valószínűleg egy, a megszokottól eltérő nyomás nehezedik rá. Meg kell kérdeznie magától, hogy mit szeretne pontosan, mivel egyre kisebb az esélye arra, hogy a Ferrarit az élre repítse."

Brawn egy évtizedet töltött a Ferrarinál technikai igazgatóként, tehát ha valaki, akkor ő úgy ismeri a csapatot, mint a tenyerét. Tapasztalatai alapján a maranellóiak a legalkalmasabbak arra, hogy kisegítség versenyzőjüket a mentális teher alól. "Sebastian egy hihetetlen pilóta, ahogy a számok is erről árulkodnak, de jelen pillanatban szüksége van a csapat segítségére. Biztos vagyok benne, hogy ezt meg is kapja. Hiszem, hogy nincs még egy olyan csapat, amely annyi gyengédséggel és pozitív energiával támogatná a pilótáját, mint a Ferrari."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: