DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Bottas: A pole arra emlékeztet, miért is csináljuk

Valtteri Bottas idei második pole-pozícióját szerezte meg Silverstone-ban - csoda, hogy madarat lehetett volna vele fogatni, miután először szólalt meg az időmérő edzés végén?

Mint egy falat kenyér, úgy kellett Valtteri Bottas önbizalmának a silverstone-i pole-pozíció: a finn jól kezdte a szezon elejét, két-két győzelemmel és első rajthellyel az év első öt futamán, de utána elveszítette a fonalat Lewis Hamiltonnal szemben.

A finn pilóta a hétvége előtt rájött, hogy miben kell javulnia csapattársához képest, és úgy tűnik, az elméletet gyakorlatba tudta ültetni, hiszen ha csak hat ezreddel is, de felülmúlta az ötszörös világbajnokot a kvalifikáción.



„Nagyszerű volt, arra emlékeztetett, hogy miért is csináljuk ezt” – örült első rajthelyének Bottas. „Egész hétvégén közel voltunk egymáshoz Lewissal, és boldog vagyok, hogy jó kört raktam össze, és megszereztem a pole-t.”

A hazai pályán, kvalifkáción 2014 óta először alulmaradó Hamilton elismerte, hogy kollégája bizony jobban teljesített: „Gratulálok Valtterinek, remek munkát végzett az időmérőn. Ez az év legjobb nagydíja, hiszen az emberek nagyon nagy energiával érkeznek ide.”

Charles Leclerc-nek nincs oka panaszra, hiszen ő is csak századokkal maradt el Bottastól. „Szerintem a Q2 remekül sikerült, de a Q3-ra a Mercedesnél feljebb tekerték a motort. Jónak bizonyultak a kanyarokban, és tudjuk, hogy ezen dolgoznunk kell” – tette hozzá a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: