Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 24. csütörtök
F1

Bottas elmondta, hol kellene fejlődnie Hamiltonhoz képest

Lassan a szezon közepéhez érkezve a finn F1-es pilóta felismerte, melyek azok a területek, ahol dolgoznia kell magán annak érdekében, hogy elcsípje a pontversenyt vezető csapattársa grabancát.

A második silverstone-i szabadedzésen leggyorsabb Valtteri Bottas a bajnoki cím esélyeseként kezdte a szezont, az Azerbajdzsáni Nagydíj után vezette a pontversenyt, májusra azonban elfogyott a szufla, és elmaradt Lewis Hamilton mögött. A finn az ominózus bakui diadal után először két héttel ezelőtt, Ausztriában tudta felülmúlni csapattársát, de még így is 31 pontos a hátránya összetettben. Noha a versenyhétvégék során kevés választja el a párost, általában Bottas húzza a rövidebbet, aki ellenfele hazai futamára készülve a Motorsportnak elmondta, hol kellene fejlődnie ahhoz, hogy meg tudja fordítani a bajnokság menetét.

„Az adatokból egyértelmű, a mérnökökkel közösen pedig dolgozni tudunk rajta, így a hétvége előtt kikristályosodtak azok a pontok, melyekre fókuszálnom kell” – válaszolta a nastolai arra a kérdésre, hogy mi hátráltathatja. „A legtöbb helyen általában Lewis volt a gyorsabb a lassú kanyarokban, a bejáratokon és fékezés során is. Aztán a vezetési stílusa más beállításokat követel meg, amely jót tesz a gumiknak verseny közben. Folyamatosan dolgozunk az ügyön, ám a helyzet néha pályafüggő.”

„Vannak adataink a tavalyi időmérőről és a versenyről, melyek alapján tisztán látjuk, hol kell jobban teljesítenem idén, ha a győzelemért akarok harcolni. Persze könnyű megállapítani az adatok alapján, hogy mit kellene csinálni, végrehajtani azokat az autóban azonban sokkal nehezebb” – fogalmazott az ötszörös futamgyőztes.

A finn szerint a Mercedes Silverstone-ban visszatérhet az élre az ausztriai kisiklás után, és jól tudja, hogy a legfőbb riválisa hazai pályáján aratott győzelem mekkora pszichológiai előnnyel járna számára. „Ez motiváló számomra, hiszen a csapatot rengetegen támogatják, engem is, Lewisnak pedig óriási rajongói bázisa van itt. Biztos vagyok benne, hogy jól akar teljesíteni, így ha sikerül eredményesnek lennem szombaton és vasárnap, nekem különleges lenne, számára viszont kevésbé.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?