DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: Vettel frusztrált a Ferrarinál, mint én tavaly a Red Bullnál

Daniel Ricciardo egyértelmű párhuzamot lát Sebastian Vettel mostani és saját egy évvel ezelőtti helyzete között. A pilóta frusztráltnak és védtelennek érzi magát, ezért távozott az ausztrál a bikáktól.

Legkevésbé sincs idén csúcsformában Sebastian Vettel, ez pedig már jó ideje tart a Ferrari négyszeres világbajnok pilótájánál. A teljesítményére is nagy kihatással van ez az állapot, a tavalyi Belga Nagydíj óta nem nyert versenyt és egyre többször tűnik úgy, hogy a csapaton belüli konkurencia (Charles Leclerc személyében) túl erős számára.

Már ötödik szezonját tapossa a Scuderiánál, de az idei év szinte csak csalódást hozott eddig számára, az autó általában képtelen tartani a lépést a domináns Mercedesszel, így több, mint valószínű, hogy idén ismételten vereséget szenved Lewis Hamiltontól. Hosszú hetek óta műsoron van a sajtóban, hogy Vettel vagy visszaigazol korábbi sikerei helyszínére, a Red Bullhoz, vagy visszavonul az év végén. Ricciardót említették egyik potenciális utódjaként, de az ausztrál teljes mértékben kizárja, hogy 2020-ban a Ferrarinál versenyezzen.

Vettel jó ideje képtelen tartósan csúcsformában versenyezni


„Sebastian talán éppen valami hasonlót tapasztal meg, mint ami velem történt egy évvel ezelőtt: frusztrált és sebezhető. De ettől még gyors versenyző marad és bármikor nyerhet egy újabb világbajnoki címet. Az egyetlen kétség, hogy vajon képes-e még mindig egy teljes szezonon át fenntartani csúcsformáját?” – ecsetelte véleményét Daniel Ricciardo a Corriere della Sera című lapban.

„Néhány helyzetben úgy éreztem, motivációját vesztette amiatt, hogy nem tudja kihozni magából a legjobbat” – tette hozzá Ricciardo. Ez a feladat egyre nehezebb lesz számára, mert ahogy Charles Leclerc is egyre csak gyűjti a tapasztalatokat és a remek eredményeket, úgy lesz egyre keményebb a csapaton belüli konkurencia is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: