DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Az Alfa jó lesz Silverstone-ban

Kimi Raikkönen ismét kezd elégedett lenni az Alfa Romeo teljesítményével. A legutóbbi két helyszínen pontokat szerzett és úgy gondolja, a Brit Nagydíjon újra a gyári Renault elé kerülhetnek.

Szoros és kemény csata dúl a középmezőnyben, ahogyan arra számítani is lehetett már az elejétől. A három topcsapat mögött a Williams kivételével az összes istálló képes legyőzni a másikat, ennek a társaságnak pedig az Alfa Romeo is tagja Kimi Raikkönen vezérletével. A McLaren ugyan most kissé megugrott a negyedik helyért vívott harcban, a Renault pedig kicsit visszaesett.

Az Alfa vezérpilótája a 2007-es világbajnok Kimi Raikkönen, aki minden helyszínen igyekszik a maximumot kihozni a versenyautóból. A legutóbbi két versenyen összesen tíz pontot szerzett, míg végre csapattársa, Antonio Giovinazzi is begyűjtötte pályafutása első pontját, Ausztriában tehát kettős pontszerzést ünnepelhettek a svájciak.

Egész jó párost alkot az Alfa Romeo és Kimi Raikkönen


A gárda fejlődik és továbbra is feljövőfélben van, mivel a következő versenyhétvégék mindegyikén különböző fejlesztésekkel készülnek, amivel már a McLaren szintjét próbálják megcélozni. Ezt örömmel veszi tudomásul Kimi Raikkönen is, aki a Brit Nagydíjtól is sokat vár.

„Csapatként az elmúlt versenyeken komoly fejlődéssel jelentkeztünk és úgy vélem, Nagy-Britannia egy újabb olyan helyszín, ahol nagyon jól teljesíthetünk” – ecsetelte véleményét Kimi Raikkönen a Brit Nagydíjra készülődve.

„Silverstone olyan hely, ahova mindig jó visszatérni. Még régebbi típusú pálya, nagyon szórakoztató rajta vezetni, különösen a gyors kanyarokban. Ahogy mindig, ezúttal is tökéletes munkát kell végeznünk, mivel a körülöttünk levő csapatok és köztünk meglehetősen kicsi a különbség. De biztos vagyok benne, hogy ismét jó eredményt érhetünk el” – tekintett előre a veterán finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: