DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris a McLarennel győzné le a Red Bullt

Hetek óta kiemelkedően jó formát mutat a McLaren istálló, Lando Norrisnak pedig merész tervei vannak, hamarosan a Red Bullok elé szeretne kerülni. Bár érzi, versenytempóban még nincs esély.

Önbizalommal telve végezheti munkáját a wokingi istálló és két pilótája, Lando Norris és Carlos Sainz is. A gárda láthatóan fejlődési pályán van, az utóbbi hetekben óriási előrelépést vittek véghez és kétségtelenül a középmezőny elejére verekedték magukat. Azért az élcsapatok még túl nagy falatot jelentenek számukra, kivéve az alulteljesítő Pierre Gaslyt, akit rendszeresen sikerül maguk mögé utasítani.

Így történt ez Ausztriában is, ahol Norris a hatodik, Gasly pedig a hetedik pozícióban végzett. A brit újonc arról ábrándozik, hogy a következő helyszínek némelyikén, ami karakterisztikájában jobban fekszik a McLarennek, esetleg a jobbik Red Bull-lal is csatában lehet, leginkább az időmérőkön.

Norris nem csak néhány kör erejéig kerülne a Ferrari és a Red Bull elé


„Az Osztrák Nagydíjon is jóval több volt az autóban, ha arra lett volna szükségem, hogy jobban nyomjam neki. Gasly ugyan közelített az utolsó néhány körben, de azt tettem, amit tennem kellett annak érdekében, hogy óvjam a gumijaimat és ne vállaljak felesleges kockázatot. Összességében valamivel közelebb kerültünk a Red Bullhoz” – magyarázta Lando Norris.

Lehet néhány olyan pálya, ahol legyőzhetőek is lennének? „Néhány helyszínen elképzelhető, talán éppen Monza? Az egyenesben jócskán veszítenek időt és ezt a gyengeséget az ilyen pályák (mint Monza) jobban felerősíthetik. Az időmérő edzésen megpróbálhatjuk elkapni őket, de abban azért biztos vagyok, hogy a versenytempójuk még jelentősen jobb a miénknél” – ismerte el Norris. Egyébként a Honda is tisztában van azzal, hogy a kvalifikációs módja még mindig nem elég ütős, ezért éppen erre a szegmensre helyezik a legnagyobb hangsúlyt a következő fejlesztéseknél.

„Továbbra is jóval gyorsabb autóval rendelkezik a Red Bull. Összességében nem a legjobb versenyautó az övék, de a miénknél sokkal jobb a kanyarsebességük. A futamokon ráadásul jelentősen jobban kezelik az abroncsokat, így a versenytempójuk is jócskán fölénk nő” – ecsetelte véleményét Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: